Обявиха Tropico 5 (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Популярната поредица Tropico, чиито последни две заглавия бяха дело на българското студио Haemimont Games, ще се сдобие с пета част, наречена Tropico 5. Играта отново се разработва от Haemimont Games за PC, Mac и Xbox 360 и ще излезе за тези платформи през 2014 г. Xbox One или PS4 не се предвиждат, категоричните са издателите от Kalypso Media.

Най-голямото нововъведение в Tropico 5 е мултиплеър режима с капацитет от четирима играчи, които ще могат да градят заедно на една и съща карта, след като са решили дали ще работят кооперативно, или ще бъдат конкуренти. Във втория случай целта на всеки от тях ще бъде да разруши построеното от другите.

Извън мултиплеър компонента Tropico 5 ще зарадва феновете на поредицата и на sim жанра с напълно обновена визия и подобрена механика, които ще допринесат за още по-пълноценно и многопластово игрално преживяване. При излизането на играта "сградният фонд" ще включва над 100 постройки за всяка отделна историческа ера.

Дебютният тийзър трейлър на Tropico 5 е кинематографичен и не дава каквато и да било представа за самата игра, чието действие ще се развива между XIX и XXI в. Вместо това от Haemimont Games са заложили на великия Чарли Чаплин и неговия филм The Great Dictator, пресъздавайки прочутата сцена с глобуса на света с актьор, създаден по образ и подобие на главния герой в Tropico - El Presidente.


Сподели.