Обявиха номинациите за наградите 2011 Game Developers Choice

Pinterest LinkedIn +

Три студиа оглавиха списъка с номинациите за предстоящите награди Game Developers Choice за 2011 г., които ще бъдат раздадени в рамките на тазгодишната Game Developers Conference на 7 март. Това са Bethesda, Valve и Supergiant Games, като първите две имат по пет номинации за своите блокбъстъри The Elder Scrolls V: Skyrim и Portal 2, оценени еднакво високо както от критиката, така и от феновете.

Сформираното през 2009 г. калифорнийско студио Supergiant Games, в което работят няколко бивши служители на лосанджелиското подразделение на Electronic Arts, известно със сериите Command & Conquer, е номинирано за четири награди с първата си игра – Bastion, както и за Най-добър дебют.

Освен Portal 2 и Skyrim, претенденти за титлата Игра на 2011 г. са Batman: Arkham City, Dark Souls и Deus Ex: Human Revolution. Portal 2 и Bastion ще влязат в директен сблъсък в надпреварата за приза Най-добра иновация, за който са номинирани още Skylanders: Spyro's Adventure, Johann Sebastian Joust и захранваният с революционната motion capture технология крими адвенчър L.A. Noire.

От лидерите по номинации единствено The Elder Scrolls V: Skyrim ще спори за наградата в категорията за Най-добра технология, имайки за конкуренти Battlefield 3, L.A. Noire, CryEngine 3-захранваният шутър Crysis 2 и Uncharted 3: Drake's Deception.

Създателите на L.A. Noire – злополучното австралийско студио Team Bondi, също са номинирани за Най-добър дебют, наред с Re-Logic (за Steam блокбъстъра Terraria), BioWare Austin (за Star Wars: The Old Republic) и Eidos Montreal (за Deus Ex: Human Revolution).

Победителите във всичките 10 категории на наградите Game Developers Choice ще бъдат определени от комисия от 500 професионалисти от гейм индустрията.

Сподели.