Обявяват номинациите за наградите Grammy 2005

Pinterest LinkedIn +

Американската R&B певица Марая Кери (Mariah Carey), ирландските рокери U2 и брит поп рок групата Coldplay са фаворитите на музикалните експерти за Grammy номинациите за 2005 г., които ще бъдат обявени в края на деня (8 декември) в Ню Йорк. Церемонията е насрочена за 8 февруари 2006 г.

Очаква се Кери да бъде номинирана в няколко категории, в това число за Най-добър албум - за "The Emancipation of Mimi", от който вече са продадени над 4 000 000 копия. Певицата спечели първите си две статуетки от Grammy Awards точно преди 15 години.
 
Хип-хоп звездата и лидер в разпределението на наградите на Billboard 50 Cent, Гуен Стефани (Gwen Stefani), Идолът на Америка (American Idol) Кели Кларксън (Kelly Clarkson) и рап формацията Black Eyed Peas са сред останалите, които се очаква да станат претенденти за най-престижните музикални награди.
 
Фаворити на музикалния критик Чък Арнолд (Chuck Arnold) към сп. People са U2. Според него номинацията за последния албум на групата - "How to Dismantle an Atomic Bomb", е само една от няколкото, които тя заслужава да получи: "Самият факт, че U2 са U2 и че цяла година са на турне, е достатъчен, за да бъдат номинирани в 5 или 6 категории най-малко."
 
Според Арнолд Coldplay, и особено лидерът на бандата Крис Мартин (Chris Martin), са станали любимци на индустрията и от двете страни на Атлантика. "Coldplay са сензация. Крис Мартин действително се превърна в рок звезда, а и записът е страхотен", цитира изказването му BBC и лансира неговата прогноза, че "X&Y" ще е сред номинираните албуми.
 
 
Сподели.