Обама нападна Ким Кардашиян и Kanye West

Pinterest LinkedIn +

Президентът на САЩ Барак Обама разкритикува публично звездната двойка Ким Кардашиян - Kanye West и призова американските младежи: "Взимайте пример от някой друг".

В интервю, което Обама дава пред журналиста Дейвид Блум за електронното издание Kindle single, държавният глава разсъждава по темата за прословутата американска мечта и споделя, че в днешно време хората са обсебени от желание за богатство и слава именно заради популярни личности като телевизионната водеща Ким Кардашиян и известния й приятел Kanye West.

"Американската мечта едно време включваше някои основни неща като добра работа, която дава сигурност, и добро образование. Хората смятаха, че ако работят здраво, могат да я постигнат. И не мисля, че едно време някой си е казвал: "Трябва да имам огромна къща"...

Освен това мисля, че и културата ни се е променила. Никога преди не са ни били натрапвани скъпи предмети, каквито не притежаваме, в такава степен, в която те се натрапват на днешните деца.

Нямаше такъв огромен интерес към начина, по който живеят богатите и известните. Децата не следяха ежедневно неща като например какво облича Ким Кардашиян или къде ще почива Kanye West, въобразявайки си, че те са символите на успеха".

Барак Обама и преди се е обявявал против медийния шум около звездната двойка, чието богатство се оценява на 130 милиона долара. Преди време първият чернокож президент на страната си позволи да нарече рап звездата Kanye West "глупак" (jackass).

Държавният глава не за пръв път критикува и културата на реалити предаванията по телевизията като цяло, както и шоуто на семейство Кардашиян в частност. Преди време първата дама Мишел Обама беше споделила с репортери, че съпругът й не обича дъщерите му да гледат Keeping Up With the Kardashians, тъй като го намира за "неподходящо за тях".

Сподели.