Oasis владеят номинациите на списaние Q

Pinterest LinkedIn +


Момчетата от бритпоп бандата Oasis са отново в светлината на прожекторите с пет номинации за наградите на списание "Q" за 2005 г., съобщили са организаторите в началото на седмицата.

Сред номинациите на групата от далечен Манчестър са и тези за Най-добро парче и за Най-добър албум - за последния им диск, озаглавен "Don't Believe The Truth", съобщи Reuters. Албумът е описан от списание "Q" като "техният най-фокусиран, задълбочен и спокоен албум досега".

Oasis получиха първата си "Q" награда през 1994 г., спечелвайки си титлата Най-добър нов изпълнител само две години преди да бъдат обявени за Най-добър изпълнител на света.

Друга популярна британска група, Coldplay, е с четири номинации, а певецът Джеймз Блънт (James Blunt), американската пънкбанда Green Day и ирландските роклегенди от U2 са получили по три номинации. Coldplay се конкурират с Oasis в категорията Най-добър албум, в която са печелили вече два пъти - през 2000 г. за албума "Parachutes" и през 2002 г. за "A Rush of Blood to the Head".

Наградите, които ще бъдат раздадени на специална церемония в Grosvenor House Hotel на 10 октомври, понеделник, са едни от малкото награди в музикалния бизнес, за които гласува слушателската публика.

Сподели.