NVIDIA представя Tegra 3 до края на месеца

Pinterest LinkedIn +

От NVIDIA очевидно планират да представят официално своята най-нова платформа – Tegra 3, в края на месеца, като част от програмата им за Световния мобилен конгрес, който ще се проведе в Барселона.

Те вече разпратиха покана за специално събитие в рамките на изложението, на което се загатва, че журналистите първи ще могат да се докоснат до най-малко един смартфон на базата на четириядрения процесор Tegra 3, а сред вероятните продукти на негова основа са HTC Endeavor и Fujitsu Arrows.

Новите чипове извеждат производителността на мобилните устройства на следващо ниво. По-големият запас от мощност на Tegra 3 ще позволи възпроизвеждането на игри с качествена графика, както и ще подобри скоростта на работа при едновременно включване на няколко приложения. Основен недостатък си остава доста високото използване на мощност, въпреки оптимизацията.

Трябва да се отбележи и желанието на HTC да разшири сътрудничеството си с NVIDIA, както и плановете на компанията да увеличи броя съвместно разработените продукти.

Сподели.