Новият "X-Men Origins: Wolverine" на Хю Джакмън на върха на американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Без никаква конкуренция "X-Men Origins: Wolverine" оглави американския боксофис веднага след премиерата си.

Високобюджетната лента е режисирана от Гевин Худ (Gavin Hood), а главните роли се изпълняват от Хю Джакмън (Hugh Jackman), Лив Шрайбър (Liev Schreiber) и Раян Рейнолдс (Ryan Reynolds). Сценарият проследява двамата братя Логан и Виктор, който се раждат с генни мутации. След време пътищата им се разделят и те стават врагове. За да отмъсти на брат си, Логан се съгласява да участва в правителствена програма, която го трансформира в неразрушимия Върколак. Тяхната вражда се развива на фона на правителствена програма, която цели да създаде ново поколение мутанти.

 

Втората позиция е за премиерната комедия "Ghost of Girlfriends Past". Режисьор на лентата е Марк Уотърс (Mark Waters), който е разполагал с таланта на актьорите Матю Маконъхи (Matthew McConaughey), Майкъл Дъглас (Michael Douglas) и Дженифър Гарнър (Jennifer Garner). Действието в комедията се върти около фотографа Конрад, който е известен с умението си да завърта главите на жените, които снима, и след кратка авантюра да ги зарязва. Той се опитва да убеди по-малкия си брат да не се жени, защото смята булката за неподходяща. Вечерта преди церемонията три духа посещават Конрад, за да му покажат миналото му и самотното му бъдеще, което го очаква, ако продължи да живее така.

 

Абсолютният лидер от миналия уикенд "Obsessed" пада надолу в класацията, но въпреки това до момента успя да инкасира 27 млн. долара чиста печалба. Али Лартър (Ali Larter), Бийонсе Ноулс (Beyonce Knowles) и Айдрис Елба (Idris Elba) изпълняват главните роли в трилъра на режисьора Стив Шил (Steve Shill). Сценарият следи кариерата на мениджъра Дерек, който получава дългоочакваното повишение в службата. Той е доволен от кариерата и семейния си живот, до момента в който, всичко това не е застрашено от новата му подчинена Лиса. Тя е обсебена от него и иска да разбие брака му, за да може двамата да бъдат заедно. Дерек дори и не предполага на какво е способна тя, когато се опитва да я отстрани.

 

Четвъртата позиция е за забавната комедия "17 Again". Историята в нея разказва за звездата на гимназията Майк О’Донъл, който мечтае да постигне всичко в живота си. Нещата излизат извън контрол, когато приятелката му Скарлет забременява и желае да остави бебето. Години след това Майк е женен с деца и крайно неудовлетворен от живота си. Една сутрин се случва нещо необяснимо и той се събужда отново на 17. Майк вижда шанс да оправи всички грешки и да изживее живота си, както винаги си го е представял. Зак Ефрън (Zac Efron), Матю Пери (Matthew Perry) и Лесли Ман (Leslie Mann) изпълняват главните роли в комедията на режисьора Бър Стийр (Burr Steers).

 

Месец и половина след излизането си на голям екран, анимацията "Monsters vs. Aliens" продължава да се радва на сериозно зрителско внимание. Съвместният проект на режисьорския тандем Роб Летърман (Rob Letterman) и Конрад Върнан (Conrad Vernon) се излъчва в 2600 щатски киносалона. Озвучена с гласовете на актьорите Рийс Уидърспуун (Reese Witherspoon), Кийфър Съдърленд (Kiefer Sutherland) и Рене Зеуегър (Renee Zellweger), анимацията проследява тайна правителствена лаборатория, в която са събрани мутирали земни създания. Един ден Земята е нападната от враждебни извънземни и точно тези "чудовища" от лабораторията, са единствената надежда за планетата ни.

 

Шестото място тази седмица е за биографична драма "The Soloist". Режисурата на филма е поверена в ръцете на Джо Райт (Joe Wright), който е имал на афиша на лентата си звездните имена на актьорите Джейми Фокс (Jamie Foxx), Робърт Дауни-Джуниър (Robert Downey Jr) и Катрин Кийнър (Katherine Keener). Техните персонажи са част от историята за живота на тъмнокожия цигулар Натаниел Айерс, който се разболява от шизофрения и това проваля кариерата му. Той започва да свири по улиците до момента, в който съдбата не го среща с журналиста Стив Лопес. Първоначално той вижда страхотен репортаж за живота на цигуларя, но с времето започва да разбира истинската драма на тъмнокожия виртуоз.

 

"Earth 2009" е пълнометражен документален филм, който е продължение на телевизионната поредица "Planet Earth" от 2006 г. Продуциран от BBC, и филмът е заснет от режисьорския тандем Аластир Фотъргил (Alastair Fothergill) и Марк Линфилд (Mark Linfield). Двамата са разполагали с бюджет от 15 млн. долара, за да проследят живота и миграцията на четири животински вида, който трябва да се борят с природата и враговете си, за да оцелеят. Документалната лента е озвучена с гласовете на актьорите Джеймс Ърл Джоунс (James Earl Jones) и Патрик Стюърт (Patrick Stewart). "Earth 2009" е най-скъпият документален филм правен някога, като снимките за него са продължили няколко години.

 

С пет места надолу в класацията, спрямо миналия уикенд, пада екшън-драмата "Fighting". Въпреки това продукцията на режисьора и сценарист Дито Монтиел (Dito Montiel), вече успя да върне бюджета на филма и да излезе на печалба от 2 млн. долара. Главните роли в екшъна се изпълняват от Чанинг Тейтъм (Channing Tatum), Терънс Хауърд (Terrence Howard) и Луис Гусман (Luis Guzman). Действието във филма е фокусирано върху провинциалиста Шон Макартър, който заминава за Ню Йорк без да знае как ще преживява там. Обстоятелствата го срещат с Харви, който вижда в момчето таланта да участва в нелегални улични боеве. Двамата правят тандем, който има за цел да прави истински пари.

 

Семейната комедия "Hannah Montana: The Movie" е с участието на актьорите Майли Сайръс (Miley Cyrus), Ванеса Уилямс (Vanessa Williams), Емили Осмънт (Emily Osment) и Били Рей Сайръс (Billy Ray Cyrus). Продукцията е третата пълнометражна лента, която е базирана на едноименната телевизионна поредица на Walt Disney. Музикалната комедия е режисирана от Питър Челсъм (Peter Chelsom) и разказва за товата тийн-звезда на Америка Хана Монтана. Тя води двойнствен живот и в реалния си живот приятелите й я познават, като Майли. С времето тя започва да губи истинската си самоличност и нейният баща Роби решава да я заведе в родния си град, за да й покаже важните неща в живота.

 

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за трилъра "State of Play". Ръсел Кроу (Russell Crowe), Бен Афлек (Ben Afflecк) и Робин Райт Пен (Robin Wright Penn) са големите имена на афиша на филма, който е режисиран от Кевин Макдоналд (Kevin Macdonald). Продукцията е римейк на едноименния британски телевизионен сериал от 2003 г. В холивудската версия опитния репортер Макафи разследва убийството на асистентката на сенатор Колинс, чиято смърт се оказва свързана с тази на още няколко души. Макафи попада на история, зад която седят милиарди долари и разкриването на истината може да струва и собственият му живот.

 

Боксофис класация на Северна Америка за периода 1–3 май:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1.  "X-Men Origins: Wolverine" $ 150 млн. $ 87 млн.
2. "Ghosts of Girlfriends Past" $ 50 млн. $ 15 млн.
3. "Obsessed" $ 20 млн.

$ 47 млн.

4. "17 Again" $ 30 млн.

$ 48 млн.

5. "Monsters vs. Aliens" $ 165 млн. $ 182 млн.
6. "The Soloist" $ 60 млн. $ 18 млн.
7. "Earth 2009" $ 15 млн. $ 22 млн.
8. "Fighting"

$ 16 млн.

$ 18 млн.
9. "Hannah Montana: The Movie" $ 35 млн. $ 71 млн.
10. "State of Play" $ 60 млн. $ 31 млн.

Сподели.