Новият Leon е най-технологичният Seat досега

Pinterest LinkedIn +

"Seat" представи новото поколение на Leon като модела с най-много технологии на компанията досега. Четвъртото поколение ще предлага много интерактивни функции.

Колата има мобилно приложение, чрез което собственикът ѝ може от разстояние да вижда данни за нея и да настройва някои функции. Например да получава предупреждение, ако е дал колата си на приятел и той кара твърде бързо.

Новият Leon е напълно свързан, като разполага с вградена SIM карта и поддържа Apple Car Play и Android Auto. Компанията ще започне да предлага все повече и разнообразни онлайн услуги за автомобила.

Самият Leon ще се предлага в няколко версии. Те ще имат бензинов двигател, дизелов агрегат или на газ. Освен това ще може да се поръчат и две хибридни версии – нормален хибрид и plug-in хибрид.

Нормалният хибрид ще може да се използва с 1-литров бензинов двигател със 108 к.с. или с 1.5-литровия "бензин" със 148 к.с.

Plug-in хибридът ще се предлага с 1.4-литров бензинов двигател и електромотор с 13kWh батерия. Общата мощ е 201 к.с.

Самото купе също е по-голямо. 5-вратият хечбек става по-дълъг с 86 мм, а комбито - с 93 мм. За сметка на това колата е по-тясна и по-ниска от предходния модел, но междуосието е с 50 мм по-голямо. При хечбекът багажникът остава непроменен – 380 литра, докато при комбито се увеличава с 30 литра до 617 литра.

Новият Leon ще направи официален дебют по време на автосалона в Женева през март т.г. Тогава ще бъдат обявени и цените му.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.