Новият албум на Том Джоунс "Surrounded By Time" - триумф на житейския му опит

Pinterest LinkedIn +

Сър Том Джоунс (Tom Jones) е артист със забележителна музикална кариера. Днес на 80-годишна възраст, след половин век на сцена и над 100 млн. продадени копия на албумите си, той се впуска в ново експериментално музикално пътешествие с 42-рия си студиен албум "Surrounded By Time".

През януари излезе първият сингъл от него – "Talking Reality Television Blues", придружен от музикално видео. Песента проследява историята и влиянието на телевизията, а Джонс заявява: "Помня, когато стартира телевизията, без да знам, че ще стана част от нея. Но може да се окаже, че нейната сила е да ни напомня колко прекрасни, луди и изобретателни сме, но и колко страшна може да е реалността, която тя отразява".

Съпродуценти на новия албум "Surrounded By Time" са Итън Джонс (Ethan Johns) и Марк Уудуърд (Mark Woodward). Плочата бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста, повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера.

Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като Боб Дилън (Bob Dylan), Кат Стивънс и Юсуф Ислам (Cat Stevens/Yusuf Islam), Тери Колър (Terry Callier), Мишел Льогран (Michel Legrand).

Албумът “Surrounded By Time” излиза у нас на CD и винил и е наличен в онлайн магазина MusicMall.bg.

Траклист: 
1. I Won't Crumble With You If You Fall (Bernice Johnson Reagon)
2. The Windmills Of Your Mind (Michel Legrand/Alan & Marilyn Bergman)
3. Popstar (Cat Stevens/Yusuf Islam)
4. No Hole In My Head (Malvina Reynolds)
5. Talking Reality Television Blues (Todd Snider)
6. I Won't Lie (Michael Kiwanuka & Paul Butler)
7. This is the Sea (Michael Scott)
8. One More Cup Of Coffee (Bob Dylan)
9. Samson And Delilah (Tom Jones, Ethan Johns, Mark Woodward)
10. Old Mother Earth (Tony Joe White)
11. I'm Growing Old (Bobby Cole)
12. Lazurus Man (Terry Callier)

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.