Нови интересни детайли за биографичния филм за Стив Джобс, подготвян от Аарън Соркин

Pinterest LinkedIn +

Още преди смъртта на Стив Джобс (Steve Jobs) започна подготовката на два биографични филма за гения, създал Apple. Авторът на една от лентите - Аарън Соркин (Aaron Sorkin) - най-после разкри някои важни детайли за своя проект.

Сценаристът на номинирания за шест Оскара Moneyball (Кешбол) е решил да не залага на стандартната биографична форма, представяща целия живот на дадена личност, а на нещо доста по-интересно.

Идеята на Соркин е да се фокусира върху кратки периоди от живота на Джобс, разпределени в три половинчасови сцени. Те ще пресъздават три ключови момента в историята на компютърната индустрия – дебютите на пазара на The Mac, NeXT и, естествено, iPod.

За съжаление все още няма информация кога сценаристът, работил с Дейвид Финчър (David Fincher) по умопомрачително добрия The Social Network (Социалната мрежа), ще започне снимачния процес. Соркин в момента се е концентрирал върху новия си сериал The Newsroom, но едва ли ще мине много време преди да се заеме сериозно с биографичния филм за Джобс.

Сподели.