Новата супер напитка – вода с... краставица

Pinterest LinkedIn +

Невероятно, но факт – светът се сдоби с нова супер напитка, след като водещи специалисти разкриха невероятните ползи от пиенето на вода с… краставица.

Приготвя се лесно – обелената и нарязана на тънки резени краставица се пуска в кана с около 2 литра вода. Може да добавите резен лимон и мента. Оставя се за една нощ в хладилника и сутринта е готова за пиене.

Прочетете за какво е полезна и побързайте да я включите в ежедневното си меню.

Осигурява допълнителни витамини и минерали

Водата има жизненоважно значение за тялото ни, но сама по себе си тя не е източник на витамини. Когато обаче към нея добавим краставица, нещата се променят. Още по-силният плюс е, че витамините идват не от синтетични, а от хранителни източници и по тази причина те ще бъдат по-добре абсорбирани и използвани от организма.

Помага в хидратацията

Краставицата помага на водата да хидратира тялото ни още по-добре, да подобри работата на сърдечносъдовата система и да съдейства за очистването от токсини.

Намалява кръвното налягане

А с това директно елиминира опасността от заболявания като инфаркт, инсулт, бъбречни заболявания и проблеми с очите. Водата с краставица помага при хипертония заради калия, който зеленчукът съдържа.

Ценен съюзник в диетите

Пиенето на чаша вода с краставица утолява глада и съдейства за по-лекото протичане на всеки диетичен режим.

Грижи се за кожата

Всекидневната консумация на вода с краставица поддържа кожата гладка и еластична. Краставиците съдържат силициев диоксид, който дава допълнителни ползи за кожата.

Антиоксидант с детоксикиращи свойства

Използвайте вода с краставица по време на детоксикация, за да подсилите още повече организма.

Сподели.