Новата Жена прилеп: гей в живота и на екрана

Pinterest LinkedIn +

Настъпва ерата на новите супергероини. Американският телевизионен канал "CW" покани за ролята на Жената прилеп 32-годишната австралийка Руби Роуз (Ruby Rose), известна с хомосексуалната си ориентация. Тя ще се присъедини към другите супер герои на DC Comics, които получават филмова реализация, като Стрелата, Светкавицата и Супергърл.

Жената прилеп обаче ще бъде първата филмова супергероиня с неприкрити гей наклонности.


Самостоятелните серии за Жената прилеп, чието истинско име е Кейт Кейн, трябва да бъдат готови за телевизионния сезон 2019-2020 в САЩ. Героинята се описва като изключително трениран уличен боец и поборник за социална справедливост.

В Instagram актрисата сподели, че за нея тази покана е чест и се чувства "развълнувана" и "емоционално разтърсена". "Това е детска мечта", казва австралийката и допълва: "Когато бях млад член на ЛГБТ общността, който никога не е бил представляван по телевизията, се чувствах самотна и различна и бих дала живота си, за да видя подобно нещо по телевизията. Благодаря на всички. Благодаря ти, господи!" – написа тя по повод новата си роля.

Австралийската актриса, диджей и модел първоначално е водеща по MTV Австралия, а по-късно става и световноизвестна с участието си в третия сезон на сериала "Оранжевото е новото черно" по "Нетфликс". Участвала е и в холивудски филми като The Meg, Pitch Perfect 3 и John Wick: Chapter 2.

През 2014 г. тя засне и 5-минутно видео, което озаглавява "Break Free" и описва като "Кратък филм за ролите на пола, транс, и какво е да имаш идентичност, която се отклонява от статуквото".

Сподели.