Нов роман от авторката на "Малката книжарничка край Сена"

Pinterest LinkedIn +

Авторката на "Малката книжарничка край Сена" и "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула" се завръща с нов роман. С "Малкият парфюмериен магазин близо до "Шанз-Елизе" (ИК "Сиела"), който е перфектното четиво за лятото, британката Ребека Рейзин ни запознава с нова палитра от топли, сърдечни и позитивни персонажи, които вярват истински в любовта.

След тъгуващата Сара, която отива в Париж, за да (пре)открие любовта в "Малката книжарничка край Сена", и мнителната Анук, която се впуска в собствено разследване на кражби на ценни предмети в "Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула" писателката ни запознава с третата героиня в т.нар. парижки истории: американската повелителка на ароматите Дел, която се впуска в шеметно приключение из парижките улици, където ненадейно среща любовта.

На страниците на "Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе" ни очаква чароматна лятна история за преследване на мечти, (не)очаквано предателство и изненадваща, изпепеляваща любов.

Дел умее до съвършенство да създава неповторими аромати, да улавя сладостта на света и на емоциите, докосващи фино сетивата и на най-капризния нос. За разлика от мнозина специалисти, тя е почти самоук парфюмерист, защото този занаят ù е предаден от нейната баба като ценно семейно наследство. Сега, когато баба ù вече я няма, а сестра ù е поела по собствен път, Дел решава да осъществи сама общата им дългогодишна мечта – да създадат и да ръководят семеен парфюмериен бизнес в Ню Йорк. Затова Дел напуска родното си градче и се отправя на най-голямото приключение на живота си – елитна надпревара в Париж, организирана от обвитата в мистерия свръхскъпа марка парфюми с единствен уникален магазин в близост до "Шанз-Елизе": "Leclére Parfumerie". Съвсем очаквано конкуренцията на Дел е жестока и участващите в надпреварата парфюмеристи са готови на абсолютно всичко, за да спечелят.

В града на любовта Дел ще се изправи пред поредица от предизвикателства, сред които е и особено привлекателният и обвит в тайни собственик на "Leclére Parfumerie". Ароматът на любовта не може да бъде уловен, казват всички парфюмеристи. Но Дел знае от баба си, че ако сърцето ù изрече "Обичам те" поне на три езика, няма нищо невъзможно!

Ребека Рейзин е същински библиофил. Безкрайната ù любов към книгите в определен момент от живота ù прераства в желание не само да ги чете, но и да пише. Първите ù публикувани текстове излизат в сборници с разкази и литературни списания, но добива популярност с любовните си романи, с два от които вече спечели сърцата и на българския читател.

Преводът на "Малкият парфюмериен магазин близо до Шанз-Елизе" е на Надя Златкова. Адаптацията на корицата е на Фиделия Косева.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.