Нов или стар автомобил да изберете

Pinterest LinkedIn +

Ако ви предстои да купувате автомобил, най-вероятно пред вас стоят въпросите каква марка да бъде, какъв модел, както и нов или употребяван да бъде той. Това е важно решение и обикновено основен фактор е инвестицията – какво може да си позволите; ако е нов, може ли да разчитате на някакъв кредит, съответно имате ли възможност да го  обслужвате.

Предимствата на новия автомобил

Предимството на закупуването на нов автомобил е, че купувате кола, която по принцип идва с гаранция. Повечето нови автомобили ще имат рядко нужда от ремонт през първите няколко години, така че можете да се съсредоточите само върху поддръжката му. Друго предимство е, че новите автомобили ще имат най-новите технологии, което ще означава, че може да намерите по-икономичен модел или с по-ниски емисии.

Най-големият недостатък при закупуването на нов автомобил е, че реално той губи стойност в момента, в който излезе от автокъщата. Освен това има изисквания за поддръжка в точно определени сервизи, което може да ви струва повече. Както вече казахме, новите коли идват с повече електроника, а ако тя даде проблем – ремонтът е по-скъп и времеемък.

Предимствата на употребявания автомобил

Най-голямото предимство при закупуването на употребяван автомобил е, че той вече има някаква история и може да знаете как се държи на пътя. Освен това често знаете достатъчно за поддръжката му, ще сте наясно какви части трябва да смените още в началото и ще знаете какъв е реалният разход на гориво. 

А когато става въпрос за части, мястото, където може да намерите най-качествените такива, е www.euavtochasti.bg. От този уебсайт можете да купите изгодно различни авточасти като мастилен, въздушен или горивен филтър, както и държачи, корпуси и различни видове уплътнения за тях. Всички предлагани продукти са с високо качество и напълно съвместими с вашия автомобил. Нещо повече  разглежданият онлайн магазин предлага авточасти за 36 марки коли.

Когато купувате употребяван автомобил, предимство е, че в зависимост от модела, цената на вашата застраховка може да е по-ниска.

Най-големият недостатък при закупуването на употребяван автомобил е, че той може да не е толкова надежден или може да се наложи да правите повече ремонти по него. На ако купите кола, която е на 3–4 години и е била обгрижвана, най-вероятно няма да имате проблеми с нея. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.