Нов филм придава реализъм на Свети Георги

Pinterest LinkedIn +


Легендата за Св. Георги ще бъде подложена на нова трактовка в предстояща продукция на Paramount, разкрива digitalspy.co.uk.

Филмовата компания е наела носителя на награда Pullitzer Дейвид Обърн (David Auburn), за да се заеме с обработката на библейския сюжет. Лентата ще носи заглавието "Св. Георги и змеят" ("St. George and the Dragon") и отсега е ясно, че героите ще бъдат максимално реалистични.

"Св. Георги" е неувяхващият митичен разказ за приключенията на един доблестен рицар, тръгнал да спасява една принцеса от страховит огнедишащ змей. В пълно съответствие със съвременните предпочитания на публиката, насочени предимно към антигероите, продуцентът Дъг Уиг (Doug Wick) обяснява: "В преразказа на Обърн нито рицарят ще бъде особено галантен, нито принцесата особено целомъдрена. Главната цел на Дейвид ще е да придаде малко повече индивидуалност на героите, да ги поокаля, ако щете."

Сценаристът Обърн печели Pullitzer преди четири години за пиесата си "Proof" (2001 г.), която наскоро е преработил и във филм с участието на Гуинет Полтроу (Gwyneth Paltrow) и Антъни Хопкинс (Anthony Hopkins). Освен това той е и сценарист на очаквания догодина филм "The Lake House" с участието на Киану Рийвс (Keanu Reeves) и Сандра Бълок (Sandra Bullock).

Сподели.