Нора: на ръба на живота

Pinterest LinkedIn +

Певицата в интервю за Avtora.com за Лили Иванова, рока, музиката и живота...

Кариерата ти върви доста бавничко – 2 песни за 2 години. Защо така?

Нора: Може би защото не съм от тези хора, които трябва да издават парче всеки месец, само и само да се задържат по телевизията и хората да ги познават.

Предпочитам продукта, който изкарвам, да е наистина качествен и да го правя така, че да се случва с много любов. Да съм сигурна в тази песен, да ми харесва да я пея на живо.

Много често ме питат няма ли да издавам албум – това е причината, че албум може да се появи след 3-4 години. Наистина предпочитам да си обмислям нещата.

За мен е най-важно музиката ми да ми харесва, защото много добре знаеш колко си личи, когато един изпълнител не харесва това, което пее. Публиката е чувствителен организъм...

.: В същото време никога не си работила нещо, което не е свързано с музика - как се случи така?

Нора: Още когато дойдох в София през 2006 година бях решила да кандидатствам в Консерваторията, но не успях да вляза. Записах подготвителен клас и докато учех си търсех работа по пиано баровете. Тогава обмислях варианта да стана сервитьорка, но няма да се случи. Ха-ха изтървам таблата, забравям поръчки, поливам, ужас пълен съм!

.: А сега с какво се занимаваш?

Нора: Ходя по някакви частни участия, през лятото предсотят доста повече неща. И в нашия бранш се усеща прословутата криза – намаля работата, но лятото ще се раздвижи всичко!

Иначе е краят на семестъра, аз съм трети курс и си ходя на лекции, когато мога.


Сн.: Вирджиния Рекърдс

.: Студентски живот те тресе..

Нора: Да ти кажа, моят живот не е много типичен. Тъй като се занимавам с това да забавлявам хората, предпочитам да си почивам доста тихо и спокойно...

.: А как се забавляваш?

Нора: Пак не е кой знае колко диво. С приятели в някое заведение за хранене - 4 часа си хапваме и си говорим глупости. Ей това ми е забавлението! Лудите партита за мен са абсурд. Пък и съм на принципа, че човек трябва да си подбира къде се появява, а не на всяка манджа да е мерудия.

.: Кое е любимото ти място в София?

Нора: Едно малко кафенце на Славейков, където ходя с приятели. Обичам да се разхождам из района – Графа, Славейков и да наблюдавам хората какво правят, как вървят...

.: Ето това е новината – агресивната в клиповете си Нора всъщност е спокоен човек, който гледа отстрани и се наслаждава на потока на живота..

Нора: Ха-ха-ха-хах, да, така излиза.

.: Ти си от Горна Оряховица, а живееш толкова спокойно в София – не те ли влекат още по-големи мегаполиси?

Нора: Обичам много забързания начин на живот, но моят просто не е такъв. Интересно ми е да го наблюдавам.

.: По течението или срещу вълните?

Нора: Когато усетя някаква вълна, се хвърлям върху нея и се оставям да ме носи!

.: С Мюзик айдъл така ли беше?

Нора: Да. В началото бях против да участвам, мислех си, че произвеждат еднодневки, с които после не се случва нищо. Но ето ме сега една от тях ха-ха. Не съжалявам изобщо. Това беше един от начините, по които това, което ми се случва сега, щеше да стане.

Това е по-лесният път, защото като се замислиш у нас друг почти няма. Много малко са младите изпълнители, които са пробили извън музикалните реалитита...


Сн.: Вирджиния Рекърдс

.: Има ли друго изкуство, с което искаш да се занимаваш?

Нора: Майка ми е много добра художничка, но не се занимава в момента. Избрала е една доста скучна професия – счетоводител е...

.: Счетоводител от 9 до 6 – най-страшният кошмар на музиканта!

Нора: Ха-ха-ха, да! И аз покрай нея много харесвам рисуването...

.: Рисуваш ли?

Нора: Да, в тедрадките по време на лекции... Но като малка рисувах и ми се получаваше...

.: Ако не беше музиката, щеше да е...

Нора: Нещо, което включва много контакти с хора и много движение

.: Преди седмица излезе "Накъде", в която си с по-агресивна визия и пеене. Разкажи за промяната в стила си!

Нора: Много харесвам рок музиката и се стремя във всичко да влагам по малко рок. Харесвам и ритъм енд блус и някъде между тези два стила е моят собствен. "Накъде" е по-твърда като стил и това е някак естествено.

Аз живея много спокойно, но на сцената съм буря. Тази енергия, която ми се натрупва, там избива.

С бандата ще имаме няколко участия – на 4 юни ще имаме концерт в Sofia Live Club. Аз винаги съм обичала да свиря с група, още от гимназията знам, че е много по-хубаво на сцена да не си сам и нещата да се получават уникално, само веднъж – тук и сега. Вече сме творчески екип и с Бисер Иванов...

.: И не само творчески..

Нора: Да. Нo освен това аз харесвам нещата, които той прави, той ме харесва като изпълнител и се получи така...

.: Свирите ли вкъщи заедно?

Нора: Не, вкъщи гледам да не пея, освен когато трябва да уча някоя песен. Тоя глас не е за цял живот, трябва да се пази...


Сн.: Вирджиния Рекърдс

.: Как го пазиш?

Нора: Ям повечко мед, преди участие пия вода с ментови бонбони...

.: Пак няма нищо скандално – доста певици пият специален алкохол например...

Нора: Не, аз съм много против алкохола. Горчи ми, не ми харесва и рядко пия. Искам да ми е сладко. Много обичам сладко. Обичам шоколад и сладки.

.: Хайде сега си признай наистина ли искаш да "оскубеш екстеншъните на Лили", защото е любовница на Бисер!

Нора: Ха-ха, да, ужасно беше това заглавие, а тя даже няма екстеншъни! Тия хора по жълтите медии са луди с нещата, които си измислят.

Аз много харесвам Лили Иванова и изкуството, което прави тя. Възхищавам се на всичко, което е постигнала и постига – човек на тази възраст да живее и да изглежда така – това е изключителна дисциплина! Това е световна класа.

.: Добре, тогава измисли най-абсурдното жълто заглавие за себе си и нея?

Нора: "Нора бременна от Бисер, Лили я моли да абортира". Ха-ха. Не, тя е много горда, никога не се моли – "Лили Иванова настоява за аборт"! А може и "Лили го осиновява". Ха-ха-ха-ха...

Автор: Елена Пенева, peneva at avtora.com

Сподели.