Nokia Asha 210 – слуховете за преждевременната смърт на телефоните с QWERTY клавиатура са силно преувеличени

Pinterest LinkedIn +

Телефоните с пълноформатна (QWERTY) клавиатура някога бяха сила при Nokia, но с развихрилата се през последните няколко години тъчскрийн-смартфон революция този клас модели като че ли беше позабравен. Все пак физическата клавиатура си има ред положителни черти, които все още са безспорни – по-висока точност на въвеждане, респективно повече бързина и комфорт, а не е за пренебрегване и по-малкото зацапване на дисплея.

Вероятно точно по тази причина финландската компания не е зарязала напълно тази идея и резултатът се материализира под формата на новата Nokia Asha 210.

Както подсказва името на бранда, този модел е част от бюджетния клас на Nokia – най-достъпните продукти на компанията, предназначени за масовата публика.

Естествено, предвид таргета, към който е ориентиран, Asha 210 е силно "социален" апарат – той поддържа работа с всички популярни социални мрежи като Facebook, Twitter, Google+, както и, разбира се, уеб базирани пощенски услуги като Gmail.

Интересно е, че Nokia смята да предложи две базови модификации на този модел – с една или две SIM карти, като втората от тях ще е достъпна за използване без да е необходимо да се рестартира телефонът.

Иначе от гледна точка на характеристиките си Asha 210 е очаквано скромен: дисплей с диагонал едва 2.4 инча и резолюция от 320 х 240 пиксела. За сметка на това телефонът ще предлага Wi-Fi и Bluetooth 2.1 + EDR модул за безжична връзка, micro-USB слот за включване на външни устройства и опция за разширение на паметта с помощта на microSD карти с обем до 32GB.

Любопитното е, че корпусът на Asha 210 е издържан изцяло в стила на по-елитната серия Windows Phone устройства на компанията. Моделът ще се предлага в същите ярки цветове като Lumia – лимоненожълто, лазурносиньо, пурпурно, както и в класическите матовочерно и млечнобяло.

Освен това Asha 210 ще е направо скандално евтин – ориентировъчната цена, която посочват от Nokia, e около 70 долара!


Сподели.