Nokia 808 PureView влиза в магазините

Pinterest LinkedIn +

2012-a ще се запомни сигурно с много неща, но ако говорим в технологично отношение, за първите три месеца от годината, едно от най-важните неща, които се случиха е обявяването на 808 PureView от Nokia.

Моделът, представен официално в рамките на Mobile World Congress 2012 в Барселона вероятно ще промени всичко в цифровата фотография за смартфон. Благодарение на специалната технология на финландците Nokia 808 разполага с 41-мегапикселова камера в своя малък корпус и е в състояния да прави наистина невероятни снимки.

Продажбите на апарата скоро започват, а  в повечето европейски страни вече е пуснат в pre-order (предварителна продажба). На цена от €600 апаратът може да бъде закупен в Италия, Англия и Германия, а това ни кара да мислим, че цената му в България, където ще се появи вероятно през май ще е сходна.

Смартфонът Nokia 808 PureView работи с операционна система Symbian Belle и с едноядрен процесор 1.3 GHz. Моделът има 4-инчов сензорен AMOLED дисплей с разделителна способност 360 x 640 пиксела и защитно покритие Gorilla Glass. Предлага 512 МВ RАМ, 16 GB вградена памет и слот за карта microSD. 41-мегапикселовата камера е създадена с оптика от компанията Carl Zeiss и дава възможност за снимане с високо качество, а благодарение на нея Nokia 808 PureView е определян като един от най-добрите камерфони в света.

Сподели.