Ноел Галахър - съдия в X Factor? Да му мислят кандидатите за слава!

Pinterest LinkedIn +

Бившият фронтмен на Oasis Ноел Галахър (Noel Gallagher) получи покана да се присъедини към журито на британския X Factor. Лично създателят на музикалното реалити шоу Саймън Кауъл (Simon Cowell) отправи предложение към родения в Манчестър музикант.

Офертата е на стойност 2 милиона паунда в полза на Галахър, но британската рок знаменитост все още се колебае дали да седне на горещия стол в телевизионното предаване, съобщава Guardian.

Това не е първата покана, която продуцентите на шоуто отправят към Галахър, но досега предложенията им не бяха достатъчно съблазнителни, за да вкарат скандалния музикант в студиото на X Factor. За актуалното британско издание отказаха да съдийстват Черил Коул (Cheryl Cole) и сестрата на Кайли Миноуг (Kylie Minogue) - Дани Миноуг (Dannii Minogue).

Какво ли очаква участниците в X Factor, ако Галахър се съгласи? Pокаджията е известен със своенравния си характер и доста хаплив език. Сред най-знаменитите му коментари по адрес на колеги от сцената са например тези:

"Той направи една песен за Coca-Cola и това е. Край. И освен това прилича на Зоро с понички. Уж той трябва да бъде пример за алтернативния начин на мислене... но аз просто не го разбирам" - Ноел Галахър за Джак Уайт (Jack White).

"След 20 години дали ще слушаме Lady Gaga? Не! Тя може би си мисли, че защитава разни изроди и извратеняци. Но тогава те няма да имат свястна музика за слушане, нали?" - Ноел Галахър за Lady Gaga.

"Не е задължително да си велик, за да бъдеш успешен. Вижте само Фил Колинс" - Ноел Галахър за Фил Колинс (Phil Collins).

"Нищо на света не ме дразни повече от групи като Pearl Jam и Nirvana, които само реват, мрънкат и се оплакват от живота и от това да си известен. Нека ви кажа нещо - известността е супер. Ако толкова мразиш работата си, защото не отидеш да бачкаш в автомивка или в McDonald's? - Ноел Галахър за славата.

"Дали съм имал момент, в който съм си стоял и съм си мислел: "Знаеш ли какво изисква това? Това изисква Paranoid Android! Направи нещо такова!"? Не, никога не съм имал такъв момент" - Ноел Галахър за песента Paranoid Android на Radiohead.

"Това е музика за тъпаци. Те са много известни в Англия, но тук не водим счетоводство за лош музикален вкус." - Ноел Галахър за Scissor Sisters.

"Той иска да пише своите парчета вместо да съсипва тези на другите. Марк Ронсън се нуждае от това да научи три акорда на китара" - Ноел Галахър за Марк Ронсън (Mark Ronson).

"Изобщо не го харесвам. Просто не ме кефи главата му" - Ноел Галахър за Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong) от Green Day.

"Най-лошото при тях е, че не са много добри. Свирят семпло и стоят на върха на безсмислието. Те не могат да кажат нищо важно на никого" - Ноел Галахър за Kaiser Chiefs.

"Той е груб, арогантен, дразнещ и мързелив. Той е най-гневният човек, когото някога ще срещнете. Той е като човек с вилица в свят само от супа" - Ноел Галахър за брат си Лиъм Галахър (Liam Gallagher).

Сподели.