NMA представя drum 'n bass парти с DJ Dom&Roland (Moving Shadow, London UK)

Pinterest LinkedIn +

NMA ще представи на 20.06.2004 г., в столичния клуб Spartacus, DJ DOM&ROLAND (Moving Shadow / London UK). Сетът ще е част от голямото турне на Dom за представяне на албума му “Chronology”.Турнето включва САЩ, Европа, Азия, Австралия/Нова Зеландия и ще продължи до края на лятото. Ogonek&Cooh и Solaris ще бъдат българското участие в “DRUM&BASS MASSIVE” – вечерта. Билетът за партито е 10 лв.


Инфо: Dom&Roland (Moving Shadow, London UK)

Първоначално идеята на Dom е да завърши училище и да следва архитектура. Обаче това е преди да осъзнае, че музиката е в кръвта му и трябва да бъде намерен изход. Така, че напуска училище наполoвина преминал гимназия, записва се на курсове за студиен инженер и постъпва на работа като управител на бар. Кариерата отстъпва място на любовта към музиката.

Dom прекарва 5 години от своето детство в Германия, до баща си който е оперен певец и след това поема по "традиционния път” - от hip-hop през breakbeat до зараждащата се jungle сцена - едно пътуване вдъхновено по-специално от ранните и мрачни парчета на лейбъла Reinforced, ‘N.H.S’ EP на Doc Scott и филми като ‘Bladerunner’. Става просто въпрос на време за Dom да открие своят път в продуцирането на drumandbass.

Докато работи като управител на бар, Dom успява да спести достатъчно пари за Roland 760 и с него започва да продуцира музика. Всеки път когато завършва парче той го взема в студиото (No U-Turn), където го мастерира. Докато е там, собственикът на студиото забелязва потенцияла му и създава нов лейбъл, наречен Saigon. Следват SAG01 ‘Wax Rhythmical’, SAG02 ‘The Bells’ и SAG03 ‘The Definition E.P’.

Позовавайки се на своят ранен успех, Dom убеждава банката да му отпусне достатачно пари за да си обoрудва собствено студио, така че да може да прави всичко сам и започва да продуцира музика. Този път за “Moving Shadow”. Следват няколко релииза за този леибъл (‘Cutting Edge’ SH75, ‘The Planets’ SH81, ‘Interstellar Jazz’ SH89 and ‘The Storm’ SH97), като всеки следващ затвърждава репутацията му на една от най-влиятелните личности в сцената. Тази репутация се затвърждава напълно, когато Dom е поканен да участва в 100-ния рилииз на Moving Shadow - ‘Distorted Dreams’ (SH100), заедно с Rob Playford и Goldie. В тези години на развитие Dom има също така рилиизи за леибъла на Doc Scott - ’31 Recordings’ и на Grooverider - ‘Prototype’.

След като успява да изгради своето студио, Dom използва своите способности на sound инжинер и продуцент за други изпълнители, които все още не умеят да боравят с обурудване в студио. През този период Dom миксира и създава много класики - ‘Mutant Revisited’ и ‘Sonar’ с Trace, и ‘Subway’ и ‘Skylab’ с Ed Rush. При първата си съвместна работа с Trace Dom създава легендарния брейкбиит ‘Tramen’, който от тогава е семплиран от много други артисти, като Ray Keith, Bad Company, Adam F and J Magik и др. През този период Dom, който вече е работил с Matrix (стар приятел), започва да работи с неговия брат Optical (вече квалифициран инженер), като го привлича отвъд техното и го запознава с Ed Rush. След това Ed Rush и Optical стават дуо и създават лейбъла Virus.

От тогава Dom работи с минали и бъдещи drumandbass величия, както и завършва много ремикси за независими и голями леибъли, включително такива ветерани в електронната музика като ‘Art Of Noise’. Dom редовно учасва в радио предаваня, включително гостуваня в Radio1, Kiss 100, Radio Nova (Paris), както и много други предаваня от Исландия до Австралия.

През есента на 1998 година излиза дъгоочаквания първи албум на Dom - ‘Industry’ - посрещнат с одобрение и от публиката и от критиката. Този албум представя на слушателя неговия уникален твърд и мрачен стил, който е смесица от многото други стилове от които е повлиян. Две от парчетата от албума - ‘Thunder’ и ‘Connected’, са пускани на дъбплейт от топ диджеите поне 6 месеца преди да излезе албума, така че когато официално излиза плочата ‘Timeframe’ (SH123), веднага ства хит. Албумът става толко популярен през първите две седмици след издаването си, че се изкачва до No.3 в класацията на Music Week за независими албуми, като само ‘Tribe Called Quest’ и ‘Lauren Hill’ са преди него.

От тогава Dom прави поредица чудесни издания, като ‘Parasite’ (SH131), ‘Killa Bullet’ (SH135) и преработката на ‘Kaotic Kemistry’, под псевдонима Known Unknown, която затвърждава репутацията му на един от най-талантливите продуценти във Великобритания. Следващото му издание ‘Can’t Punish Me’ завладява клубовете, специализираните радиопредавания и пиратските радиа, а включването на ремикса на ‘Terrorist’ в трилогията Killa Bites (ASH25) направо разбива публиката. Той се радва на такава популярност, че се разпродава за един ден. В Killa Bite Dom включва няколко парчета от купчината демота в неговия офис на неизвесни тогава артисти, като Rascal & Clone, които бързо се издигат на сцената, заедно с вече утвърдени имена като Rymetyme and Bad Company.

След това Dom издава сингъла ‘Midnight Club’(MSXEP8) за ‘MSX’ включвайки парчетата си от едноименната игра за Playstation 2, измежду които е и прочутото ‘Imagination’, ремиксирано от Kemal and Rob Data. Kemal гостува отново и във втория албум на Dom 'Back for the Future' (ASHADOW28D) - 2002, в парчето ‘Moulin Rouge’, а с Keaton правят ‘Mordor’ - още две високо оценени парчета. Следващият сингъл на Dom, издаден в началото на 2003 включва дългоочакваното парче ‘Dynamo’ и хардкор повлияното ‘Adrenalin’.През август 2003 се появява продукт на съвместната работа на Dom и Calyx. Първата част на тази “чудовищна” творба наречена ‘Pneumatix’ се върти много на дъбплейт и интереса към нея кара Dom и Calyx да влязат пак в студиото и да запишат другата страна ‘See The Light’.

Dom продължава да се изявява като диджей навсякъде по света. Следващият сингъл който ще излезне през 2004 ще бъде разтърсващото ‘Dance All Night’, което от една година се върти на дъбплейт. Той току що завърши третия си и може би най-добър албум - “Chronology”, който се очаква да излезе през юни 2004.Dom & Roland - Chronology LP - [Moving Shadow]

Album Sampler : Dom & Roland - Just So Ya Know // Dom & Roland - Dance All Night

01. Dom & Roland - Parasite (Hive Remix)
02. Dom & Kemal - Moulin Rouge (Dieselboy + Kaos Remix)
03. Dom & Skynet - Rhino
04. Dom & Roland - I For An I
05. Dom & Roland - Future Life
06. Tech Itch & Dom - 2 Minds 1 Sound
07. Dom & Kemal - Ethnicity
08. Dom & Roland - Beaker
09. Dom & Roland - Unknown
10. Dom & Roland - Funky Tune

Официален сайт:
www.movingshadow.com
Сподели.