Нюйоркски артист рисува картини със собствената си кръв

Pinterest LinkedIn +

Историята познава всякакви причудливи средства, послужили в и за изкуството. Ако става въпрос за жертви обаче, художникът Винсент Кастиглия от Ню Йорк определено се нарежда сред онези, за които да се "жертваш" в името на изкуството никак не е само метафора.

Вече 10 години американският артист използва в картините си не друго, а собствената си кръв. На учудването на хората той отвръща съвсем обосновано: "Човешката кръв съдържа железен оксид - пигмент, който се съдържа в много от традиционните бои и който се среща естествено в желязната руда и ръждата."

В момента Кастиглия подготвя петата си изложба в Ню Йорк, наречена "Възкресението". За да стигне до тази бройка обаче, художникът е преживял доста премеждия - за първата си изложба той е загубил такова количество кръв, че му се е наложило да постои в болница. 

Интересно е, че през 2010 г. картини на Кастиглия са използвани за постер на филм на ужасите на име Savage County, както и за обложките на албуми на швейцарската хеви метъл група Triptykon.

Сподели.