Nintendo анонсира Nintendo Network

Pinterest LinkedIn +

Японският гейм гигант Nintendo обяви официално предстоящото стартиране на новия си сервиз Nintendo Network, чиято инфраструктура ще е аналогична с тази на платформите, обслужващи потребителите на Xbox 360 и PlayStation – Xbox Live и PlayStation Network.

Nintendo Network ще замени досегашния сервиз Nintendo Wi-Fi Connection и ще предлага много повече и взаимно допълващи се услуги и функции на потребителите на най-новото поколение конзоли на компанията - Nintendo 3DS и Wii U.

Сред услугите, които предстои да стартират, без все още да е ясно кога, е опцията за покупка на игри, които иначе се продават на физически носител (т. нар. full retail), чрез 3DS и Wii U – концепция, която е била внедрена в дизайна на наследника на DS . Едно от препятствията пред навлизането на този сервиз е ограничението в паметта на SD носителите, а другото важно направление, по което Nintendo работят, е избора на търговците, с които ще бъдат сключени договори за дистрибуция.

Друг основен елемент от Nintendo Network, предназначен за бъдещите потребителите на Wii U, е системата за идентификация чрез персонален акаунт, която ще замени и надгради досегашните онлайн профили. Не на последно място, Nintendo Network ще направи възможна търговията с допълнително платено дигитално съдържание за вече издадени заглавия, в това число DLC и add-on пакети.

Първата 3DS; игра, за която потребителите ще могат да закупят допълнително съдържание (в случая музика) през платформата, е Theatrhythm: Final Fantasy. Нейната премиера в Япония предстои на 16 февруари.

Сподели.