Nikki Sixx замества наркотиците с National Geographic

Pinterest LinkedIn +

Ники Сикс (Nikki Sixx), баскитарист на рок иконите Motley Crue, ще се изявява като фотожурналист за списанието National Geographic. Рокаджията ще осъществи и една своя отколешна мечта - а именно, да отиде в Банкок.

"Опитах се да отида през 87-ма, но мениджърите ни не искаха да ме пуснат", споделя той за сп. "Rolling Stone". "Казаха ми: "Няма да стане, Ники - ще умреш там. Познаваме те."

Сега, вместо да ходи в Тайланд, за да купонясва и да се валя в наркотици, Сикс ще прави снимки за световноизвестното природонаучно списание National Geographic. Басистът притежава фотоапарат Nikon D2X, който неизменно виси около врата му, a немалко от снимките му - от пейзажи до автопортрети - се появяват и на официалния му сайт nikkisixx.net.

Сикс също така се е заел да изгради в дома си в Лос Анджелис огромно фотостудио и студио за видеомонтаж, като една от първите задачи, които си е поставил, е да копира наличните архивни кадри от "добрите стари времена".

"Томи (Tommy Lee) има тези наистина стари камери Betamax", казва Сикс. "Открих близо 30 ленти! Едната беше озаглавена "Мик пикае на крака на една бабка в Италия", а друга - "Ограбване на гроб в Англия"."

Списанието "National Geographic" наскоро направи своя официален дебют и у нас - от 4 ноември то може да се намери и на български език.

Сподели.