Ники Кънчев ще води нова телевизионна игра

Pinterest LinkedIn +

Нова телевизионна игра ще могат да гледат зрителите на "Нова телевизия" от тази есен. Водещ на форматното предаване "The Chase" у нас ще бъде Ники Кънчев, който всяка делнична вечер ще предизвиква участниците да показват своите знания.

"Моята лична мисия е да покажа значимите умове сред нас да и да отлича знанието като ценност. Мисля, че в днешно време то е обезценено. А именно мисленето и любопитството движат света напред. Голямата ми мечта е най-накрая умните да спечелят по честен път. В тази игра ще има много препятствия, но и много победи" – коментира Ники Кънчев.

В голямото си завръщане емблематичният водещ няма да бъде сам. Той ще застане пред зрителите с елитен отбор от най-знаещите хора в България, които ще нарича „преследвачите“. Участниците в играта ще трябва да се изправят срещу четирима професионални „преследвачи“ и да отговорят на въпроси, чиито брой може да достигне до 210 само в едно предаване. Сумата, която може да бъде спечелена, е неограничена и зависи единствено и само от знанията на играчите и тяхната смелост да поемат рискове.

"Няма ограничения за парите, които се печелят – може да са 100 000, 200 000. Сделката се сключва на място пред екрана. Но е възможно и "преследвачът" да "хване" участниците и те да изгубят спечеленото" -  повдигна завесата Ники Кънчев в предаването „На фокус с Лора Крумова“. В допълнение той уточни, че по-ценната награда е всичко, което обществото може да научи.

Форматът „Голямото преследване“, спечелил наградата на Британската телевизионна академия, е истински празник на знанието. В него могат да се включат всички, които имат куража да се изправят срещу най-острите умове на България. „Голямото преследване“ дава шанс не само на тези, които вече са участвали в други игри за знание, но и на готовите за своя бляскав дебют. Единственото условие е да са навършили 18 години.

Кастингът за набиране на участници ще стартира съвсем скоро! Предаването ще се излъчва всяка делнична вечер от 18 ч.

За формата:
"Голямото преследване" ("The Chase") е телевизионна игра по оригинално създаден формат на британския телевизионен гигант ITV. В нея участниците се състезават срещу професионален "преследвач", който има за цел нито един от играчите да не спечели паричната награда. Първият водещ в историята на шоуто е световноизвестният Брадли Уолш. За първи път шоуто се излъчва през 2009 г. и през октомври 2012 г. успява да надмине по рейтинг най-гледаната телевизионна игра "Pointless", която се излъчва в същия часови пояс по BBC ONE. През 2021 г. шоуто се превръща в най-гледаната програма на ITV с над 5 милиона зрители.

Досега международната версия на шоуто е реализирана в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватска, Сърбия, Гърция, Израел.
Сподели.