Nike прекрати договора си с Мария Шарапова след допинг скандал (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Часове след като руската тенисистка Мария Шарапова обяви, че е дала положителна допинг проба на Australian Open, спортният гигант Nike прекрати взаимоотношенията си със спортистката.

Шарапова каза на специална пресконференция, че е вземала лекарството мелдоний в продължение на 10 години по предписание на личния й лекар. В този период то не е било забранена субстанция, но обявено за такава през януари 2016 г. 

"Ние сме натъжени и изненадани от новината за Мария Шарапова. Решихме да прекъснем партньорството си с Мария, докато трае разследването. Ще продължим да следим ситуацията", гласи официалното съобщение на Nike.

Джеф Доналдсън споделя в Twitter, че трябва да се прави разлика между субстанции, които са забранени, и такива, които стимулират по-доброто представяне на атлетите, каквото мелдоний не е.

"Не искам да завърша кариерата си по този начин и наистина се надявам, че ще ми бъде даден друг шанс да играя тази игра", са думите на рускинята. Все още не е обявено какво ще бъде наказанието й. То може да варира от малка глоба без отстраняване от корта до постоянно спиране на състезателните й права.


Сподели.