Никълъс Кейдж тръгва по следите на Хари Потър

Pinterest LinkedIn +

Подобно на легендарния вълшебник Хари Потър, Никълъс Кейдж (Nicholas Cage) ще се бори със зли магьосници в най-новия си филм "The Sorcerer's Apprentice". Снимките на продукцията започнаха на 9 март.

Сюжетът разказва за младия маг Гет, който наследява тайните в занаята от своя учител и едва не заплаща с живота си в битката срещу злото. В главната роля ще бъде младият Джей Баручел (Jay Baruchel), който има близо 30 филма зад гърба си, но в повечето изпълнява второстепенни персонажи.

Кейдж ще се превъплъти в образа на учителя му - добрия магьосник Балтазар Блейк, а отрицателният герой е поверен на ветерана Алфред Молина (Alfred Molina).


Кейдж прилага магии върху Джесика Бийл.. и те очевидно действат..

Режисьор на лентата е Джон Тартелтауб (Jon Turteltaub), който ще работи за втори път с Никълъс Кейдж. Двамата бяха в основата на приключенския "National Treasure". Продуцент на проекта е небезизвестният Джери Брукхаймър (Jerry Bruckheimer).

Любопитно е, че филмът е разширена версия на едноименен епизод от класическия анимационен филм "Fantasia", създаден от студиото на Уолт Дисни, в който централен персонаж е Мики Маус.

Сподели.