Никълъс Кейдж ще изиграе самия себе си

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Никълъс Кейдж е на път да изиграе самия себе си в драмата "Непоносимата тежест на огромния талант" ("The Unbearable Weight of Massive Talent"), съобщава "Hollywood Reporter". 

Според изданието медийната компания "Lionsgate" е на заключителен етап от преговори за придобиване правата за реализиране на лентата и ако сделката се състои, Кейдж ще е звездата в главната роля. Според сценария персонажът му полага огромни усилия да получи роля в нов филм на култовия режисьор Куентин Тарантино, като междувременно се опитва да поддържа нормална връзка с отчуждената си дъщеря тийнейджърка. Освен това от време на време води "диалози" със своето по-младо аз от 90-те години, което го обвинява, че е участвал в твърде много скапани филми и вече не е звезда.

На фона на натрупани от Кейдж дългове се провежда парти в чест на рождения ден на мексикански милиардер. Той се оказва наркобарон, чийто картел е похитил дъщерята на кандидат за президент на Мексико, а същевременно е и агент на американското правителство. Същевременно мексиканецът копнее да покаже на Кейдж сценарий, над който работи.

Сценарият на лентата е написан от Кевин Етън (Kevin Etten) и Том Гормикън (Tom Gormican), който ще бъде и режисьор. Двамата са работили заедно над сценария на сериала "Призраци", а Гормикън е режисирал и филма "Този неловък момент" със Зак Ефрън.

Никълъс Кейдж е американски актьор, продуцент и режисьор, носител на награди "Оскар" и "Златен глобус". Сред знаковите филми в кариерата му са "Да напуснеш Лас Вегас", "Да изчезнеш за 60 секунди", "Без лице" и др. През последните години се снима предимно в нискобюджетни филми, които не постигат високи резултати в боксофиса и са жестоко критикувани от фенове и кино критици.
Сподели.