Ник Кейв избра песни за погребението си

Pinterest LinkedIn +

Австралийският музикант Ник Кейв, фронтмен на "Nick Cave and the Bad Seeds", избра песни за погребението си, съобщи NME. Артистъте провокиран от писмо на свой фен, който споделя, че се е сбогувал с баща си, слушайки песни на Елвис Пресли.

"Писмото Ви ме трогна много. Сигурен съм, че баща Ви е бил доволен, че Елвис е звучал на погребението му. Мисля, че ще се радвам и аз да бъда съпроводен при последното ми пътуване от най-великия рокендрол певец на всички времена" - отвръща Кейв. Той допълва, че би искал да бъде погребан с песните на Пресли "Kentucky Rain" и "How Great Thou Art".

Наскоро в своя блог Кейв говори откровено за раздялата си с британската певица Пи Джей Харви (Polly Jean "PJ" Harvey), с която имаше връзка през 90-те години на миналия век. Един ден тя му се обадила и обявила, че иска да се раздели с него. На въпроса "Защо" звездата отвърнала: "Просто всичко приключи". "Бях толкова изненадан, че едва не изпуснах спринцовката си", сподели още той. Кейв отбеляза, че дълбоко в себе си подозира, че зависимостта му от наркотиците може да е причината за раздялата им, макар че двамата са имали и много други проблеми.

Сподели.