Нийл Геймън обяви първата си видеоигра. Wayward Manor излиза през есента на 2013 година

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният английски писател и сценарист Нийл Гейман (Coraline, American Gods, Stardust, Doctor Who), чийто последен роман The Ocean at the End of the Lane се появи на книжния пазар през юни 2013 г., разкри, че е готов с първата си видеоигра. Тя е озаглавена Wayward Manor и ще излезе през есента на 2013 г. във версии за PC, Mac и таблети.

Wayward Manor ще въвлече играчите в забавно психологическо преживяване, ситуирано в готическо имение в Нова Англия, чийто собственик те ще "заварят" вече мъртъв и превърнал се в дух.

На този етап Геймън е пестелив в разкриването на подробности за сюжета на играта, но издава, че злощастният главен герой е напуснал света на живите през 80-те години на XIX в. след успешно покушение, извършено над него с определен мотив. Действието в Wayward Manor ще се развива между 20-те години на миналия век и близкото бъдеще.

Основната интрига в геймплея ще бъде подчинена на опитите на героя да си върне властта над къщата, обитавана от нови заселници, за да се отдаде на спокоен задгробен живот. С течение на времето играчите ще научават все повече и повече за "натрапниците" в някогашния дом на своя герой, търсейки начини да ги прогонят от там, както и за смъртта и свръхестественото му съществуване.

Wayward Manor се разработва от независимото студио Odd Gentleman и ще бъде издадена от Moonshark – пъблишинг компания, собственост на Creative Artists Agency. Геймън споделя, че в края на 90-те години на миналия век е прекарал много време, работейки с различни гейминг компании, като всеки път, след като е положил солиден труд, дадената компания е фалирала.

Сподели.