Нийл Бломкамп вдъхва нов живот на поредицата Alien

Pinterest LinkedIn +

Африканският режисьор Нийл Бломкамп спечели сърцата на киноманите през последните няколко години със стабилни sci-fi продукции като District 9 (Сектор 9) и Elysium (Елизиум). Сега той има шанс да ги разбие с нещо много по-голямо...

По време на пресконференция по повод следващия му голям проект Chappie (Чапи) той сподели рисунка, свързана с поредицата Alien (Пришълецът), и разкри, че много би искал да режисира филм от франчайза. 

Тогава Бломкамп каза, че, въпреки желанието му, думите му не са официално обявяване на следващ филм. Само няколко седмици по-късно, обаче, вече са.

"Ъм, мисля, че официално това е следващият ми филм. #Alien", написа режисьорът в Instagram към картина на култовия ксеноморф. 

Um... So I think it's officially my next film. #alien

A photo posted by Brownsnout (@neillblomkamp) on Feb 18, 2015 at 3:55pm PST

 

Variety също потвърди, че 20th Century Fox са подписали договор с Нийл за режисирането на нов Alien филм, паралелно с Prometheus 2 (Прометей 2) на Ридли Скот. 

Последният също вдъхна глътка свежест на sci-fi сагата, но Prometheus официално е предистория на Alien и е свързан с хоръра от 1979 г. с това, че се развива в същата вселена.

Тепърва предстои да разберем повече за проекта, но под продуцентството на Скот и режисурата на Бломкамп определено очакванията ни тепърва ще се покачват.

Сподели.