Nicolas Cage съди Kathleen Turner за клевета

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Никълъс Кейдж (Nicоlas Cage) е повдигнал обвинения срещу актрисата Катлийн Търнър (Kathleen Turner) във връзка с твърденията в новата й автобиографична книга за поведението му на снимачната площадка.

Искът по обвиненията в "клевета, очерняне и злословие" е бил внесен в лондонския върховен съд, информира BBC, цитирайки представител на институцията.

Те се отнасят към онези моменти от автобиографичната книга на Търнър, "Send Yourself Roses", в които авторката е описала поведението на Кейдж по време на снимките на комедията от 1986-та "Peggy Sue Got Married", където двамата си партнират.

Катлийн Търнър все още не е дала коментар по случая, разкрива още говорителят на съда, както и нейния собствен. Този на Кейдж, от своя страна, обяснява, че съдебната мярка срещу актрисата е реакция срещу "неверните твърдения, намерили място в книгата й".

"Тъй като документите по делото тепърва ще бъдат разгледани, на този етап не е подходящо да коментираме", допълва говорителят на актьора.

Филмът "Peggy Sue Got Married", чийто режисьор e Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola), донесе номинация за Оскар на Катлийн Търнър за ролята й на 43-годишна домакиня, която изгубва съзнание, за да се събуди отново като ученичка. Кейдж играе ролята на нейно гадже.

"Send Yourself Roses" е по книжарниците в САЩ и Великобритания от тази седмица.

Сподели.