Няколко съвета, които ще ви помогнат да изградите успешна творческа кариера

Pinterest LinkedIn +

Знаеш, че това е, което искаш да направиш. Всички съмняващи се са готови да отхвърлят идеите ви. Но вие сте креативни до основи и сте готови да направите всичко необходимо, за да изградите кариера и да работите върху това, което обичате най -много.

В работата ми като кариерен консултант с ученици от гимназията мечтите за кариерата, които идват през най -силните и силни, са тези на творците. Но могат ли тези мечти да станат реалност?

Е, ако попитате родителите, отговорът е "Не!" Тези мечти се изключват по-бързо от двегодишно дете със смарт телефон. Родителите искат децата им да бъдат щастливи. И според тях не можете да бъдете щастливи, ако сте безработен актьор, художник, музикант, танцьор, писател или дизайнер!

Много хора се отказват от мечтите си. И така, как да развиете кариера, която се основава на креативност, талант, умения и страст?


Ето няколко съвета, за да започнете:


Накъде се насочваш?

Тук не става въпрос за вашата кариерна дестинация, а за вашата кариерна посока. Помислете къде може да се насочите. Какво обичаш да правиш? Бъдете отворени за учене и за нови идеи. И след като сте решили това, станете добри! Влак. Практикувайте. Уча. Репетирайте. Вашият суров талант и страст се нуждаят от оформяне.


Вдъхновение

Знаете, че сте креативни, но какво да направите - откъде да започнете? На чия работа се възхищавате? Кой те вдъхновява? Прочетете техните блогове, следете ги в социалните медии. Приближете се и се поучете от тях. Можете да бъдете намерени в галерии, концерти, представления и фестивали. И използвайте всяка възможност да говорите с хора, които се препитават с творческите си таланти.


Информация

Научете повече за добрите примери! Вижте  видеоклипове и кариерни истории на творци, които са започнали от нулата и са изградили всичко стъпка по стъпка.


Какво се търси?

Потърсете в интернет различни области. Определете и анализирайте добре тенденциите. Може да си помогнете с Google Trends (google.com/trends) или преглед на социални мрежи, facebook групи, форуми, сайтове за обяви  и т.н.


Трябва да ядеш!

Да, главата ви е пълна с идеи, но трябва да ядете и да плащате сметките през този период. Бъдете готови да работите повече от една работа. Творческите кариери често отнемат известно време, за да станат самостоятелни. Затова намерете нещо, което с удоволствие правите, за да се издържате, като същевременно имате достатъчно време и умствено пространство, за да инвестирате във вашето изкуство.


Стажове и доброволчество

Тук става въпрос за придобиване на опит. Това не е или е с ниско заплащане в замяна на възможности за учене. Възползвайте се максимално от стажа си. Бъдете навреме, работете усилено, бъдете на разположение и бъдете гъвкави - готови да изпробвате нови неща. Тук печелите репутацията си в индустрията, на която сте хвърлили поглед.


Източник: nameri-rabota.com

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.