Neighbors - съседите не са това, което бяха

Pinterest LinkedIn +

Комедиите, за съжаление, също. Neighbors (Да разлаем съседите) на Никълъс Столър (Nicholas Stoller) не прави изключение. Въпреки че Сет Роугън (Seth Rogen) и Роуз Бърн (Rose Byrne) са толкова безумна двойка, че ще ви е трудно да не се разсмеете.

Обикновено (особено когато става дума за такъв тип комедия) съседите са шумни, противни, мърляви и дразнещи същества, които превръщат живота ви в ад. Сигурни сме, че сте гледали и други подобни ленти и знаете какво можете да очаквате - гадни номера, ситуационен хумор и зрели хора, които по някаква необяснима причина се държат крайно инфантилно.

В Neighbors има логично обяснение поне на последното, защото едната от двете враждуващи страни е колежанско братство. Тяхната поява в иначе идиличния свят на едно младо семейство ще предизвика катастрофални събития. Доста предвидими, тук-там напомнящи за други филми и често излизащи извън рамките на добрия вкус.

Иначе казано, насочени основно към аудитория между 18 и 20 и няколко години. Не очаквайте нещо от ранга на The Hangover, но ако сте фенове на останалите ленти, в които участва Роугън (Knocked Up, Superbad, Funny People), едва ли ще сте разочаровани.

Neighbors не дава обяснение на въпроса защо Роуз Бърн напоследък се снима в толкова посредствени (поради липса на по-подходящо определение) ленти, който вероятно си задава всеки, гледал I Give It a Year и The Internship. Вярно, че не й липсват и интересни роли, но това не прави избора й по-малко озадачаващ. Neighbors също.

Голямата изненада е, че, въпреки че Сет Роугън в компанията на Бърн изглежда почти толкова нереалистично, колкото и до Катрин Хейгъл (Katherine Heigl) в Knocked Up, двамата са неочаквано добър екранен тандем. Това обаче съвсем не прави ситуацията, в която са поставени, по-малко абсурдна.

Няма да задълбаваме в това до каква степен двама възрасни могат да се видиотят, започвайки вражда с група колежани. На колежаните обаче няма как да не им признаем, че са способни да извършат повече глупости за час, отколкото някои хора - за година. Предвождани от Зак Ефрон (Zac Efron), който този път не пее, момчетата имат една основна цел - да направят толкова яко парти, че да останат в историята.

Разкъсвани между желанието да се правят на готини, това да си припомнят безгрижните младежки години и да живеят в тих и спокоен квартал с бебето си, тридесет и няколко годишните им съседи (Роугън и Бърн) предизвикват колкото смях, толкова и съжаление.

Лее се алкохол, пушат се треви, ядат се гъби, използват се тонове мръсни думи, а изобретателността и на двете страни (разбирайте: на сценаристите Андрю Дж. Коен и Брендан О'Браян) не излиза извън рамките на подлите номера. Така че лентата напълно заслужено е с рейтинг R - тоест крайно неподходяща за зрители под 18 години, защото може да им даде няколко много лоши идеи.

Единственият свеж и оригинален персонаж е поверен на Лиса Кудроу (Lisa Kudrow). Макар че се появява само за няколко минути на екран, присъствието й в лентата е повече от запомнящо се и със сигурност досега не сте виждали такъв университетски декан.

Avtora.com: Очакваме вашите коментари под статията за този филм!

Виж програма на кината тук: BLVD Movies

За финал ще кажем само, че, ако искате да се посмеете на чуждата глупост, Neighbors е точно това, което ви трябва.


Сподели.