Наука за борбата - Senser идват с How To Do Battle

Pinterest LinkedIn +

40-минутният лайф на Senser преди Soulfly доказа нееднозначно, че скоро след повторното си събиране бандата е готова за нови върхове в развитието си.

Тогава попитах вокала на Senser Хейтам Ал-Сайед и барабаниста Джон Морган, дали още лежат на старите лаври на легендарния дебют Stacked Up.

След обичайната реакция (“Вади брадвата да го заколим тоя!”), те шеговито признаха, че имат само един албум, след който само "съществуват”.

За последното определено лъжат и доказателството е новият албум How To Do Battle. 

За брадвите са прави - те трябва да се вадят във всяка битка и трябва да са остри и обляни с кръв.

Продуценти на албума са Jason Wilcox (The Ghost Of A Thousand, Reuben), Scott Harding (Wu Tang Clan, New Kingdom) и не на последно място Neil McLellan (The Prodigy).

Макар и доста носталчичен към 90-те, How To Do Battle е едно наистина класическо Senser творение.

Още с първото парче Resistance Now, всеки, който ги е слушал би ги познал на секундата.  Характерните китари, рафинирания рап-кор-метъл и постоянното нареждане на Хейтъм са тук, редом с напевните и отнесени вокали на  Кърсти.

Разбира се, всеки патриот ще остане доволен от волните или неволни прилики на някои моменти с българския фолклор. Критикарите ще кажат: “Ама припевът на Resistance Now е откраднат от Ози“, или пък: „А, нищо ново...”.

Най-важното, което някой техен стар фен, както и всеки потенциален нов трябва да знае е, че албумът е наистина много силен. Тежките времена, икономически, морално, духовно и в Световен мащаб, са дали сериозно вдъхновение на тези мислещи, социално-ангажирани и най-вече - сериозни музиканти.

Мрачна, тревожна и зареждаща е атмосферата в почти целия диск, благодарение на агресивните и по-бързи Resistance Now, End Of The World Show, Lights Out.

Като цяло албумът е доста по-тежък от предишните, но едно е повече от ясно – повечето фенове ще гласуват с две ръце за него. Момчетата (и мъжкото момиче) не ни предадоха, както много други!

How To Do Battle е на българския музикален пазар от 19-ти октомври.
Senser са 4 ноември в клуб Blue Box.

Автор: Митко Николов

Сподели.