National Geographic Channel излъчва филм за падението на Ланс Армстронг

Pinterest LinkedIn +

Седмица преди началото на Tour de France (Колоездачната обиколка на Франция) National Geographic Channel ще излъчи филма Cycling's Greatest Fraud, разглеждащ хипотезите и фактите около "най-сложната и успешна допинг схема в историята на спорта". Продукцията на National Geographic и Peacock Productions проследява историята на голямото падение на седемкратния победител в най-тежката многоетапна надпревара в този спорт - Ланс Армстронг - с информационни графики, възстановки, архивни кадри и нови интервюта. Филмът ще бъде излъчен в България на 23 юни 2013 г. от 21:00 ч.

Cycling's Greatest Fraud (Най-голямата измама в колоезденето) е създаден в духа на следователския стил на популярната поредица "Наркотици ООД". Следвайки пълния доклад на Антидопинговата агенция на САЩ (USADA), задълбоченото едночасово предаване представя свидетелските показания и разглежда отблизо забранените вещества, за да разкрие как планът за злоупотреба се е зародил и се е превърнал в сложна схема.

Предаването включва анализи и становища на специалисти относно предполагаемата конспирация, както и оригинални интервюта с известни автори, писатели и експерти, включително д-р Крис Купър (автор на "Бягай, плувай, хвърляй, лъжи: Науката за наркотиците в спорта"), Джо Линдзи (редактор на списание "Колоездене"), Стивън Суарт (бивш професионален колоездач) и др.

Освен това зрителите ще разберат от докладите на USADA как Армстронг и съучастниците му са надхитрявали анализаторите на допинг-пробите състезание след състезание благодарение на специална схема за прием на допинг.

Сподели.