Наско Михайлов между страха и танците

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Наско Михайлов е добре познат на аудиторията, при това както от музикалната сцена, така и от малкия екран. Бивш член на първата момчешка банда у нас Up Down, водещ на предавания като "МелоТВмания" и първия сезон на екстремното "Страх", до скоро Наско се изявяваше и като танцьор в предаването VIP Dance.

Какво остава скрито зад кулисите на танцувалното шоу и ще видим ли втори сезон на "Страх" разкри в интервю пред Avtora.com Наско Михайлов.

Любомила Бучинска: Как преживяваш отпадането ви с Ива Софиянска от VIP Dance?

Наско Михайлов: Чувстваме се идеално. Общо взето това е една заслужена почивка за нас, защото всички отбори са вече тотално изтощени. Много от тях влизат в болници, други се отказват, трети сменят партньорите си... Наистина натоварването е голямо.

Ние с Ива се виждаме и продължаваме да танцуваме, защото ще има разни изненади за зрителите, които обаче не могат да бъдат съобщени все още. Наистина, кофти ни е на всички, че ни изгониха толкова рано от шоуто. А заслужено или не - това могат да кажат само хората. Но гледайки форумите, по-скоро се смятам, че сме излезли незаслужено.

.: Журито като че ли прояви неразбиране към проблемите във вашия отбор, тоест здравословните проблеми на Ива Софиянска.

Наско Михайлов:
Не. Това по-скоро е по вина на продуцентите и на хората, които измислят правилата на това шоу. Защото в началото, когато Данчо Йовчев отсъстваше и отборът му игра само с трима човека, журито им вдигаше високи оценки и ги поощряваше. След това, когато отборът на Крум, както и нашият, игра отново с по трима човека, журито каза: "Имате ниски оценки, защото не сте пълен отбор". И затова се получи това разминаване, което обаче не е по вина на журито - в никакъв случай, защото те са хора, които изпълняват решенията на продуцентите.

.: В такъв случай адекватни ли са изобщо оценките на журито?


Наско Михайлов: Ако аз бях жури, оценките ми щяха да са много по-различни. Моята гледна точка е, че на някои танци, на които те дават високи оценки, аз бих дал ниски, както и обратното.

Но колкото и журита да има, толкова и различни мнения ще има. Това е като конкурса Мис България. Пет човека ще изберат едно момиче, други пет ще изберат друго момиче. Всичко е въпрос на вкус и на различни виждания..: Кое беше най-голямото предизвикателство за теб във VIP Dance?

Наско Михайлов: Абсолютно нищо. Много ще се радвам, ако някой отбор ме покани да танцувам и с удоволствие бих се включил отново. Общо взето аз съм човек, който обича спортовете и се занимава активно с тях. Така че тази умора, която се получава при повечето участници, при мен я няма. Разбира се, голямо предизвикателство са всички тези стъпки на различните танци. Не е лесно...

И в този смисъл журито казва: "За четвърта седмица в шоуто е недопустимо да има такъв танц и такива стъпки". Какво означава "такива танци и такива стъпки"?! Всеки танц е сам за себе си. Дали танцуваш за първа, четвърта или единайста седмица няма никакво значение, защото това е нещо абсолютно ново за теб. Ние не танцуваме само латино или само стандартни танци. Едно е валс, друго е пасо добле, трето е хип-хоп. Напълно различни стилове с различни стъпки. Затова е правилно всеки един танц да се оценява индивидуално и не бива да се сравнява с предишното изпълнение.

.: Защо шоуто изобилства толкова от скандали и интриги?

Наско Михайлов: Между другото ние от всички отбори коментираме точно това зад кулисите - че VIP Dance се получи нещо като VIP Brother. Общо взето танцът отива малко на заден план и доста идеи се прокрадват незнайно от редакторите или от някой друг. Танцът не е наистина най-основното нещо, което движи шоуто за жалост. Виждате как се набляга на скандалите, проблемите и интригите, а не на самия танц като такъв.

Но в крайна сметка пък това шоу се прави, за да има рейтинг - това е най-важното . По един или по друг начин този рейтинг трябва да се постига и трябва да се запазва. Не е лошо да има неща, които да допълват танцувалното шоу, но си мисля все пак, че танцът трябва да е основното и най-важното.

.: Погледнато от позицията на водещ и човек от "кухнята" на телевизията само интригата и скандалът ли осигуряват високия рейтинг на едно шоу?

Наско Михайлов:
Общо взето продуцентите, независимо за какво предаване става въпрос, опипват почвата по този начин. Рейтингите се следят буквално ежеминутно, вижда се къде има повече гледаемост, къде по-малка. Вижда се в този момент какво точно се случва - дали някой е танцувал, дали е имало интрига...

А и всички знаем, че българите са хора, които обичат интригите, обичат този тип забавления. Защото ако не беше така, нямаше да има нито VIP Brother, нито Big Brother, нито което и да е било шоу от този тип.

Или пък да ми кажат: "Хайде направете нещо, за да бъдете интересни на хората"... Ами извинявай, но аз искам са интересни моите танци, не искам да съм интересен с това как съм обидил Фил например. Или как показват Ива, че не може да танцува и се уморява бързо, защото от визитките й остава впечатление, че е мързелана, която не иска да танцува. Ами не е така!... Но общо взето когато редакторът прави визитката, той решава какво точно да сложи вътре... Малко или много всичко е нагласено..: Какви са наблюденията ти върху конкурентния формат Dancing Stars?

Наско Михайлов: Аз го гледах с мисълта да ми хареса. Но, честно казано, не защото аз участвам във VIP Dance, нашият формат сам по себе си е много по-интересен, най-малкото защото сме четири човека в отбор и защото всеки път сме с различни танци, които не са само стандартни или модерни.

А и Иван и Андрей са едни доказани водещи, които поднасят информацията по един великолепен начин и могат да импровизират. Не може да сложиш една манекенка, която да върви по сценарий, а водещият до нея като се опитва да импровизира, тя само да го засича с някакви реплики, за да може да продължи пак по сценарий. За да си добър водещ, трябва да можеш да импровизираш. Трябва само да се движиш по текста, не да го следваш дословно.

Сцената в Dancing Stars е много по-малка от нашата, което съм сигурен, че ограничава танцьорите. Защото колкото е по-голяма сцената, толкова по-хубава хореография може да бъде поставена. А и техните танцьори като цяло са доста по-неквалифицирани от нашите. Всъщност много от техните танцьори са ученици на нашите. Наистина е важно хората, с които танцуваш, да са професионалисти. А във VIP Dance танцьорите са подбрани изключително внимателно – те са най-добрите.

.: Според теб кой трябва да отпадне на предстоящите елиминации?

Наско Михайлов: Никой не трябва да отпада и, ако питате мен, трябваше просто три месеца да танцуваме всички, да трупаме точки и накрая на базата на тези точки да изберат "Краля и кралицата на бала". Защото винаги, когато има оценка, има нещо субективно. Винаги, когато има жури, има нещо неправилно. Винаги, когато има такова шоу, има нещо нагласено. Това е лично мое мнение и мисля, че няма как да се каже дали е спечелил най-добрият или е отпаднал най-добрият. Просто всеки един от нас дава мило и драго да танцува. Аз имам симпатии към абсолютно всички отбори и който и да спечели накрая, ще се радвам за него.

Има много неща, които зрителите не виждат отстрани. Те виждат само едни хора, които излизат да танцуват, но не знаят колко пот, труд, амбиции и лишения стоят зад всичко това. Не е толкова лесно, колкото изглежда - дори и най-елементарният танц отнема време и внимание.

Ако цитирате всичко, което каза професор Вучков онази вечер на журито, ние отборите, заедно всички до един, мислихме това нещо. Не може журито да оценява непрофесионалисти като професионалисти и да изисква от тях да са безупречни, уникални и неповторими.

.: В коя роля се чувстваш по-добре – тази на участник или водещ на предаване?


Наско Михайлов: В това шоу ти не си просто участник, ти си част от него. Ти си и водещ, и участник, и публика, и жури, и всичко. Като в "Страх", защото там аз освен че бях водещ на самото шоу, пробвах и около 90% от изпитанията, което е страхотно. За мен е по-важно да мина през самите изпитания, отколкото да спечеля някакви дивиденти от тях..: Каква е приликата между VIP Dance и "Страх"?

Наско Михайлов: Човек се бори с много неща и с много страхове в живота си. И VIP Dance донякъде предлага това нещо, макар разбира се "Страх" да е много по-екстремно предаване. Но и в двете шоута по един или по друг начин откриваш себе си и доказваш себе си. Знаеш до къде би могъл да стигнеш.

.: Кога ще видим "Страх" отново в ефир?

Наско Михайлов: Предстои да стартират 10 чисто нови епизода, които са част от първия сезон. Ще има много интересни неща за зрителите, защото в тези серии ще покажем кадри "зад кулисите" с това как се случват самите изпитания, екипа и т. н. Страшно много неща от самата кухня на "Страх". В едни от епизодите хората ще могат да видят Милен Цветков. А между другото той се справи по един превъзходен начин. Аз бях очарован от него... Все едно гледаш Агент 007.

.: А ще има ли втори сезон?

Наско Михайлов: Определено и това се говори с пълна сила, само че не се знае още точно кога ще се снима вторият сезон. Живот и здраве отново аз ще съм водещ на предаването - много се надявам, но нали знаете продуцентите решават тези неща. От моя страна има голямо желание и от тяхната засега има, така че всичко е на шест.

Интервю: Любомила Бучинска

Сподели.