Нашествие от звезди в София за Балкански музикални награди 2011

Pinterest LinkedIn +

Звездни величини от Балканите задръстиха движението в София на 4 юни. С 10 лимузини те пристигнаха на площад "Батенберг", за да попеят и представят страната си на вторите Балкански годишни музикални награди.

Лъскавото шоу събра хиляди столичани, а над 11 телевизии в Европа излъчваха концерта на "Балканика тв" на живо. С 3 статуетки си тръгна румънската хит певица Инна – "Пробив на Балканите 2010", "Световен пробив" и най-добра певица на Балканите за 2010". Тя изпя три песни, с които взриви българските си фенове и дори изпълни най-новата си Club Rocer.

За певец бе отличен Serdar Ortac, станал известен у нас покрай дуетната си песен с Емануела "Питам те последно". Най-силно аплодирани си останаха българските представители - Емануела, Алисия и Теодора. Първата изненада публиката, появявайки се като подобие на топ певицата Риана и в рокля обсипана с камъни.

Inna

Алисия грабна статуетка за "Най-добра песен на България" с парчето "Твоя тотално", посветено на Валери Божинов. Певицата дойде сама, без спрягания за нейно гадже Ники Михайлов, който в същото време пази за България в евроквалификацията срещу Черна гора. Тя представи дуета си с певицата Sarit Hadat  - "Да усетиш".

Теодора  се утеши със статуетка за "Балкански проект" с дуетната си половинка Giorgos Giannias. Миналата вечер тя бе празнувала рождения си ден със всички певци от различните балкански държави и все още беше с емоцията от купона. Джина Стоева пък представи съвсем нова песен, създадена по нейн текст, която засегна темата за зачестилите природни катаклизми в световен мащаб, визирайки по-конкретно Япония. Сингълът "Надежда" всъщност е началото на мащабна хуманна кампания, която Джина тепърва обеща да развива.


Поли Генова бе приета радушно с парчето си "На инат", като доволно слезе от сцената и сподели, че вече е сигурна, че това е песента, която тази година е трябвало да представи страната ни на "Евровизия". В над тричасовия безплатен спектакъл, да покажат родините си подобаващо пристигнаха македонката Elena Risteska, Rebeka Dremelj от Словения, турската група Manga, Radio Killer, Maria Iakovou и много други.

Отличието за "Дует/ група на Балканите за 2010" отиде при Manga. "Видеоклип на Балканите за 2010" пък грабна Andreea Banica за Love in Brasil. Отредено време в програмата имаше и за българските изпълнители като Крум, Славена, Русина, Нели Петкова, които подгряха публиката за големите изпълнители.

Още на пресконференцията бе съобщено, че най-големите звезди, обещали да са у нас за концерта - сръбският музикант Горан Брегович и македонската легенда Есме Реджепова са в България. Двамата пристигнаха преди представянията си, като за Есме дори бяха пригодили малко столче, на което  певицата чакаше реда си.

Емануела

Горан дойде за самото си награждаване за "Цялостен принос в балканската музика". Той изпълни две песни, като дори представи Ovo je Balkan на Милан Станкович, с която песен миналата година Сърбия се бореше на "Евровизия". Парчето е композиция именно на Брегович и с него той закри подобаващо внушителния концерт в София.

Сподели.