Наръчник на оптимиста, или 7 правила за първа среща

Pinterest LinkedIn +

Всички знаем, че първото впечатление е най-важно. Хубаво е при първа среща да покажем на човека с нас, че е важно той да се чувства добре и имаме интерес към него. Точно като правилата в почти всички игри, то и тези срещи включват правила, които трябва да спазим, за да стигнем до по-високо ниво.

Не закъснявайте

Ако се появите на среща с половин час закъснение, то сте тръгнали с лош ход. Грубо е да карате някого да чака, особено пък на среща. Ако знаете, че няма да успеете навреме, е хубаво предварително да уведомите.

Бъдете учтиви

Независимо какъв е бил денят ви, бъдете любезни и учтиви към човека срещу вас. Всъщност това правило важи независимо дали е вашата първа или осемдесет и първа среща.

Задавайте въпроси

Опитайте се да опознаете човека като задавате въпроси и се интересувате от мнението му. Избягвайте монолози за живота ви.


Плащайте сметката

Ако вие сте човекът, който кани и по ваша идея се осъществява срещата, то трябва да платите сметката. Това важи и за двата пола.

Бъдете внимателни

Гледайте човека в очите, за да демонстрирате интереса от ваша страна. Ако пушите, покажете уважение и не го опушвайте с тютюнев дим. В случай, че сте на парти или дискотека, никога не го/я изоставайте, а накарайте да се чувства важен/важна за вас.

Добър външен вид

Не трябва да се забравя и облеклото. Това, разбира се, не означава да изхарчите спестяванията си за скъп дизайнерски костюм, но чиста риза и добре изгладени панталони е отличен тоалет за мъжете. Покажете, че сте положили известно усилие за външния си вид специално за срещата.

Не заблуждавайте

Бъдете себе си и не се опитвайте да бъдете някого, който не сте. Представете точния ви портрет, като същевременно покажете добри свои качества. 

Естествено, в случай, че усетите, че нещата едва ли ще потръгнат, то не се ангажирайте обещания, че ще се видите отново или ще се обадите утре. Едно просто "Беше ми приятно да се запознаем" е най-добрият начин да се сложи край на една вечер, която не искате да се повтаря.

Сподели.