Наоми Уотс и Кен Хауърд партнират на Ди Каприо в J. Edgar

Pinterest LinkedIn +

Кен Хауърд (Ken Howard) и номинираната за Оскар Наоми Уотс (Naomi Watts) са най-новите попълнения в актьорския състав на новия филм на Клинт Истууд (Clint Eastwood), J. Edgar, в чиято главна роля ще се превъплъти Леонардо Ди Каприо (Leonardo diCaprio).

Хауърд, който от 2009 г. заема поста Президент на Американската гилдия на актьорите, ще влезе в образа на дванадесетия Върховен прокурор на Съединените щати, Харлан Стоун, чийто мандат продължава едва пет години до смъртта му през 1946 г.

Ролята, определена за 42-годишната австралийска актриса, номинирана за Оскар за изпълнението си в драмата 21 Grams, е на Хелън Ганди - секретарка на Джей Едгар Хувър (Леонардо Ди Каприо) в продължение на 54 години. Счита се, че в седмиците след смъртта на първия директор на ФБР, Ганди се е погрижила да унищожи колкото се може по-голяма част от документацията му, включваща материали, изобличаващи контрола, който е упражнявал над много от високопоставените служители във Вашингтон.

Първоначално във връзка с ролята на Уотс се спрягаше името на носителката на Оскар ШарлийзТерон, която междувременно потвърди, че ще участва в Snow White and the Huntsman, а се предполага, че ще получи роля и в новата sci-fi продукция на Ридли Скот - Prometheus. Премиерата на J. Edgar по кината е планирана за 2012 г.

Сподели.