Найджъл Ламб отне световната титла от Ханес Арх в Red Bull Air Race насред Австрия

Pinterest LinkedIn +

Найджъл Ламб от Великобритания разочарова цяла Австрия, спечелвайки световната титла в Red Bull Air Race в дома на местния герой Ханес Арх.

На последното състезание от сезона в Шпилберг британецът завърши втори в спиращото дъха шоу, а неговият конкурент за отличието остана чак 4-ти. Така в генералното класиране Ламб завърши първи, с 62 точки, а Арх - втори, с 53 точки.

Шоуто на въздушните асове бе абсолютно разпродадено и бе наблюдавано на живо от 35 000 души. Самото състезание бе спечелено от французина Никола Иваноф, който в крайното подреждане за сезона е 4-ти след Пол Бонъм от Великобритания.

"Невероятно е. Чувствам се голям късметлия, защото не мислех, че времето ми е достатъчно дори за качване на подиума. Чувството е неописуемо. Страхотен ден. Не мога да опиша как се чувствам", заяви веднага след края Ламб, който започна похода си към титлата от много задно място, спечелвайки третото състезание в Малайзия, след което завърши пет поредни пъти на второ място, изпреварвайки по този начин Арх и Бонъмм в генералното класиране.

Шоуто в Австрия бе наблюдавано на живо от победителите в Red Bull Soapbox Bulgaria - отбора Recycle Bin.

"Никога не сме очаквали да видим състезание от такъв мащаб със самолети, които са свръхскоростни, а се усещаш така близо до земята. Беше най-якото летене, което сме виждали!", заявиха от Recycle Bin.

Източник снимки: Red Bull


Сподели.