Най-яката ямайска банда WARD 21 идва за втори луд концерт в България

Pinterest LinkedIn +

Най-лудата и хардкор ямайска банда WARD 21 отново идва в България за концерт в столичния клуб Live & Loud. Датата на шоуто е 27 ноември 2016 г.

Пространството в клуба е ограничено, затова и билетите са ограничени! Предварителната продажба на цена от 20 лв. е в ход в мрежата на Ticket Logic Bulgariа, а на място може да ги вземете за 25 лв. 

Освен WARD 21 на събитието ще видим и подгряващите DJ ZION (ZLZ), BASHMENT (Manners) и PARAPITEK (Jamaica Fever Plovdiv), а хост ще бъде Kappa Irie (ZLZ).

A кои са WARD 21? И защо не трябва да ги пропускате?

Годината e 1998. Мястото – ул. "Сейнт Лусия", Уотърхаус, Кингстън, звукозаписното студио на King Jammys. Ямайка и останалата част от света са на път да се сблъскат с група от музикални, творчески и лирични лица, които създават изцяло нов звук в Dancehall музиката – различен от всичко друго, чуващо се по това време …

Легендарният музикален продуцент King Jammys лично имал видение и съзрял потенциала на тези млади мъже от Уотърхаус. Той събира Марк "Mean Dawg" Хенри, Андре "Suku" Грей, Раналдо "Rumblood" Евънс (който напуска групата през 2008 г.) и Кунли МакКарти заедно и им дава платформа, за да изразят себе си музикално. Те сформират групата WARD 21, кръстена на психиатрично отделение в Университетската болница в Кингстън, Ямайка.

Групата създава сериозен брой хитове като например Haters, Rhyme, No Appologies и Garrsion. Канени са на турнета по целия свят и са си спечелили многобройни и изключително посветени фенове. 

Последният им сингъл Still Disturbed излиза през 2014-та – годината, в която групата за първи път изнася концерт и в българската столица. Сега WARD 21 отварят нова глава в историята си. Пускането на Power Surge EP (Germaica Digital) е първият знак на новата кампания в очакване на предстоящия 6-ти студиен албум на групата, който ще излезе по-късно тази година. Той ще бъде изцяло продуциран от сина на King Jammy – Jam 2.

Power Surge представлява само едно нещо: Оригинален и автентичен Dancehall. WARD 21? Можете да им викате Kръстниците на ямайския Hardcore!

Началото на шоуто е 21:30-22:00 часа!


Сподели.