17 Март 2018, 12:36

Най-голямата водна мозайка в света - един проект на канaдския артист Belo

Google+ Pinterest LinkedIn +

В следващите две минути ще видите извършването на труд, или по-точно творчески процес, отнел 62 часа работа на повече от 100 доброволци. Толкова са били необходими на канадския артист Belo за реализацията на неговия проект The World's Largest Artistic (Rain)Water Mosaic, заемащ площ от 335 кв. метра. Както подсказва заглавието й, картината на Belo е създадена изцяло с вода и по-точно с 15 000 литра дъждовна вода, оцветена с бои на растителна основа и разпределена в 66 000 биоразтворими чашки. Ако бъдат подредени една до друга, общата им дължина ще бъде 5,2 км.! Посланието, което Belo отправя чрез своята картина, е свързано с водната криза в много части по света, а представянето й по това време на годината не е случайно - на 22 март се отбелязва Международният ден на водата. Голяма цветна снимка на произведението се предлага на онлайн аукцион с благотворителна цел като част от кампанията One Night for ONE DROP.

В следващите две минути ще видите извършването на труд, или по-точно творчески процес, отнел 62 часа работа на повече от 100 доброволци. Толкова са били необходими на канадския артист Belo за реализацията на неговия проект The World's Largest Artistic (Rain)Water Mosaic, заемащ площ от 335 кв. метра.

Както подсказва заглавието й, картината на Belo е създадена изцяло с вода и по-точно с 15 000 литра дъждовна вода, оцветена с бои на растителна основа и разпределена в 66 000 биоразтворими чашки. Ако бъдат подредени една до друга, общата им дължина ще бъде 5,2 км.!

Посланието, което Belo отправя чрез своята картина, е свързано с водната криза в много части по света, а представянето й по това време на годината не е случайно - на 22 март се отбелязва Международният ден на водата. Голяма цветна снимка на произведението се предлага на онлайн аукцион с благотворителна цел като част от кампанията One Night for ONE DROP.

Сподели.