Най-добрите фотоапарати сред телефоните

Pinterest LinkedIn +

Цифровите фотоапарати и мобилните телефони от край време са устройства, които лесно можем да обединим в едно. Няма нужда от харченето на пари за различни модели, носенето им след това – вече всичко може да се побере под капака на един компактен смартфон, който може както да ви осигури безупречна комуникация, така и да ви помогне да запечатате любимите си моменти.

До скоро темата, която обсъждаха доста хора, тръгнали да си купуват подобно 2 в 1 устройство бе – Става ли всъщност камерата на мобилния телефон за нормални снимки?! И в повечето случаи отговорът не бе утвърдителен. Това обаче бързо се променя, тъй като на пазара вече има доста модели, които разполагат с изключително качествени вградени фотоапарати.

Samsung W880


Камера: 12-мегапикселова, правеща снимки в резолюция 4000 x 3000 пиксела, 3x zoom, автофокус, ксенонова светкавица, LED светкавица за видео, видео в 720p резолюция с 30 кадъра в секунда

Първият подобен модел, наречен фотоапарат-телефон, се появи в Южна Корея, благодарение на Samsung. Преди почти две години потребителите там за първи път видяха W880-модел разполагащ с 12-мегапикселова камера и 3-кратно оптично увеличение. Устройството наистина прилича много на фотоапарат и освен телефонните възможности позволяваше запис на видео с 720p HD при скорост 30 кадъра в секунда. Този апарат се превърна в устройството, което „повлече крак” и в следващите месеци повечето компании обявиха най-добрите си камерфони, правили някога.

Samsung Pixon12

Samsung Pixon12

Камера: 12-мегапикселова, правеща снимки в резолюция 4000 x 3000 пиксела, широки 28mm лещи, автофокус, ксенонова светкавица, LED светкавица за видео, снимане на клипове в 720p с 30 кадъра в секунда.

Компанията Samsung показа 12-мегапикселов мобилен телефон и в Европа. Pixon12 прави видео с разделителна способност 720 на 480 пиксела със скорост 30 кадъра в секунда. Pixon12,а също разполага с модул GPS и FM-радио, както и с HSPA-свързаност и Wi-Fi. Снимките, правени с него са наистина впечатляващи, и той и до днес е най-мощния кемрфон на компанията.

Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson Satio

Камера: 12-мегапикселова, правеща снимки в резолюция 4000 x 3000 пиксела, автофокус, ксенонова светкавица, LED светкавица за заснемане на видео, ръчна настройка на фокуса, видео в WVGA резолюция с 30 кадъра в секунда.

Малко по-късно и Sony Ericsson обяви своя 12-мегапикселов мобилен телефон, който отдавна вече е в продажба. Смартфонът, който работи с операционна система Symbian S60 5th Edition, има 3.5-инчов екран с диагонал 360х640 пиксела и съотношение на страните 16:9. Размерите на Sony Ericsson Satio са 112x55x13 мм., теглото-126 гр, а телефонът има още Wi-Fi, Bluetooth, 3G, както и GPS.

HTC Desire HD

HTC Desire HD

Камера: 8-мегапикселова, правеща снимки в резолюция 3264x2448 пиксела, автофокус, двойна-LED светкавица

Хубавите камери сериозно навлезнаха и у смартфоните. Така компании като HTC, които по принцип не залагат толкова много на фотоапаратите, поставиха в модели като Desire HD 8-мегапикселови камери, записващи видео с високо качество (720p). Най-добрият фото-телефон, сред моделите на тайванския производител работи с операционна система Android и интерфейс HTC Sense. Той разполага със сензорен екран, чиито диагонал е 4.3 инча. Моделът работи с мощен процесор Qualcomm Snapdragon, чиято тактова честота е 1 GHz, а освен това има Wi-Fi 802.11n и може да работи в мрежите 3G.

Nokia N8

Nokia N8

Камера: 12-мегапикселова, правеща снимки в резолюция 4000x3000 пиксела, оптика Carl Zeiss, автофокус, ксенонова светкавица, 1/1.83'' размер на сензора, HD видео 720p с 25 кадъра в секунда

В началото на 2011-а най-актуланият камерфон е смартфон и е производство на Nokia. Моделът N8 е първият 12-мегапикселов апарат на компанията и също така – първият с операционна система Symbian^3. Оптиката на мощната камера на апарата е дело на Carl Zeiss, а на разположение на потребителите има още ксенонова светкавица и възможност за запис на видео с високо качество.

LG Optimus 2X

LG Optimus 2X

Камера: 8-мегапикселова, правеща снимки в резолюция 3264x2448 пиксела, автофокус, LED светкавица.

Един от най-очакваните модели, който ще е най-добрият камерфон на LG е Optimus 2X. Той е с операционна система Android 2.2 Froyo и е първият официално анонсиран смартфон с двуядрен процесор. Optimus 2X работи с чип Nvidia Tegra 2 с тактова честота 1 Ghz и осигурява възможност за запис и възпроизвеждане на видео на външния дисплей с високо качество. Смартфонът има 4-инчов дисплей с разделителна способност Wide VGA (800 на 480 пиксела), 8 GB вградена памет, слот за карта памет microSD, порт HDMI и поддържа модул за безжична връзка DLNA. Optimus 2X има две камера, разположени на задната и предната част. Първата е 8-мегапикселова и може да записва видео HD, а втората е 1.3-мегапикселова и се използва за видео разговори.


Сподели.