Най-добрите безплатни Марио игри

Pinterest LinkedIn +

Беше въпрос на време да предложим подобен материал, още повече че в момента сме в навечерието на чисто нова Марио игра (Super Mario Galaxy 2), която беше оценена от най-реномираното британско гейм издание Edge с абсолютна десетка (за близо двадесет години история списанието е поставило общо 13 перфектни оценки).

Подобен материал ще последва и заради факта, че създателят на "мустакатия" - японецът Шигери Миямото - получи награда от Бафта за цялостно творчество през тази година. И още – продадените Марио игри в световен мащаб наброяват скромната цифра от над 210 милиона.

Въпреки факта, че реално концепцията на Марио заглавията е останала непроменена през годините, хората продължават да играят игрите на италианския водопроводчик без капка свян. Едва ли са много хората по света, живеещи в бели държани, които в даден етап от живота си да не са опитвали определено Марио заглавие.

В този материал ще предложа най-добрите безплатни Марио заглавия, които могат да се намерят онлайн.

Super Mario Bros. In Pipe Panic

Представи си Pac-Man, но вместо жълта похапваща глава имаш мустакат младеж, който събира монети. Освен Марио можеш да избираш и неговия брат Луиджи. Лошите са цветята, участници в кажи-речи всяко Марио заглавие до момента. Както беше и в Пакман, трябва да бягаш от лошите и ако видиш голям зор, да вземеш звездичката, която временно ще те превърне във всеядно животно. Клонинг, колкото елементарен за игра, толкова и приятен.

Super Mario Mushroom Game

В тази игра трябва да събираш гъбки, за да преминеш всяко ниво. Гъбките са скрити в блокчетата пръснати по нивата. Колкото повее напредваш с играта, ще трябва да събираш все повече гъбки. За да е още по-яко, накрая е необходимо да бъдат занесени до "замъка тм". И не е лесно!

Hungry Mario

Както подсказва самото заглавие, целта е хапнеш всички зелени балони на екрана. Ограничен си с време, което все повече не достига с покачването на нивата.

Super Mario Rampage

В Rampage Марио го раздава зъл. Влизайки под неговата кожа, ще трябва да... обстрелваш враговете си в Grand Theft Auto стил. За съжаление нямаш контрол над скоростта, с която се придвижваш, но все пак можеш да се прицелваш и по-важното - да гърмиш по лошите преди да са ти видели сметката.

Super Mario World Hardcore

Подобно на Rampage и тук е необходимо да отстраняваш по грубоват начин създанията от противоположния отбор. Всъщност в това заглавие Марио е абсолютна нинжа. И няма да излъжа, ако допълня, че играта е абсолютна лудница. Забавна при това...

Pixel Ninja In Mario World

Pixel Ninja е особено елементарно пъзел заглавие, в което "мустакът" трябва да открие скрита нинджа, скатана нейде в цялостната картина. Изключително релаксиращо и селско (в добрия смисъл) заглавие.

Mario Miner

В тази игра господин мустакатко трябва да хване колкото може повече монети преди да изтече предвиденото за целта време. Определена бройка монети означава придвижване по нивата. Играта обаче, колкото и елементарна да изглежда, въобще не е за подценяване и може да изпоти и по-опитните играчи.

New Super Mario World 3

Въпреки че тук споделената игра наподобява адски много на своя оригинал, това е по-скоро плюс за нея. Изработката е адски професионална и дори чисто визуално New Super Mario World 3 е почти абсолютен репликат на своя предшественик. Освен това да играеш надградена стара и ужасно качествена игра с нови нива винаги е било плюс.

Super Mario Crossover

Както обикновено оставям най-добро за накрая. Super Mario Crossover е апотеозът на безплатните качествени Марио забавления, в което играчът може да играе освен с Марио и с още плеяда популярни Nintendo герои. Които, забележи, използват начини за напредване в играта, които са използвали в своите заглавия.

Super Mario Crossover е един от най-добрите кросоувъри на нашето време – Mario игра, в която играеш с Мегамен, Линк, Саймън, Бил Р. и Самус. Всъщност думите са излишни, флаш игричката просто трябва да се играе. Без никакво съмнения моят абсолютен фаворит от всички изброени заглавия.

Автор: Ивайло Коралски

Сподели.