Бербо се оттегли от националния отбор, в Манчестър Юнайтед пък го изпращат с песен "Сбогом, моя любима"

Pinterest LinkedIn +

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов от днес ще осветява значително по-слабо родния небосклон.

На специална пресконференция, капитанът на българския национален отбор заяви, че официално се оттегля от представителния ни тим.

"Не взех с лека ръка това решение. Премислил съм го доста - още преди време си бях обещал, че някъде към 30-та си година ще дам път на младите. Този ден дойде. Вече 11 години съм част от българския отбор и е крайно време по-млади от мен да излязат от сянката ми. Всяко нещо си има и начало, и край - и той дойде за мен", каза Бербатов.

Той вече постигна и най-големия си рекорд в тима - има записани на сметката си 48 гола, което го прави голмайстор номер едно в историята на родния футбол. От 2007 година е и капитан на отбора, наследявайки на поста Стилиян Петров.

Същевременно обаче, клубната му кариера върви стремглаво надолу и след края на сезона, феновете на Манчестър Юнайтед дори му посветиха ироничната песен "Сбогом, моя любима". Тя е кавър на едноименното парче на Джеймс Блънт и на практика изразява желанието на привържениците тимът официално да се раздели с най-скъпата си покупка.

Сподели.