Най-бързият барабанист на "Ramones" – Ричи Рамон – пристига в София

Pinterest LinkedIn +

Ричи Рамон – най-бързият барабанист, който някога е свирил с легендарната пънк-рок група "Ramones" – пристига за концерт в София на 22 март. Шоуто в клуб "Терминал 1" ще бъде част от предстоящото му турне "2 Hell and Back", което ще включи 29 музикални спирки в Европа. То ще продължи от началото на март до края на април. На сцената на столичния клуб до легендарния барабанист ще видим и чуем още Клеър Мистейк (Clare Misstake), бас и вокали, и Глен Гилбърт (Glenn Gilbert), китара.

Билети за шоуто могат да се закупят в системата на eventim.bg на цена 30 лв., а в деня на събитието и на входа ще са по 35 лв.

Култовият барабанист Ричи Рамон се присъединява към "Ramones" през 1983 г. и за първи път се появява с тях на турнето им в "Subterranean Jungle". През следващите години Ричи изнася над 500 шоута по целия свят и в същото време пише няколко от най-големите и любими на феновете парчета на бандата. Те стават част от албумите "Animal Boy", "Too Tough to Die" и "Halfway to Sanity", а песента "Somebody put Something in My Drink" остава основна в репертоара на бандaта до последното им шоу през 1996 г.

Освен това той е и единственият барабанист на групата, който е пял водещ вокал в някои от парчетата. За него Джоуи Рамон казва: "За мен Ричи спаси групата. Той беше най-великото нещо, което се случи с "The Ramones". Той върна духа в групата".

През 2011 г. "Ramones" получават специално "Грами" за "Lifetime Achievement" в Лос Анджелис, където и тримата барабанисти на групата се събират за първи път заедно. 

Билети за концерта в София на 22 март ще намерите онлайн на: Eventim.bg и в офиса на Eventim на ул. "6-ти септември" 58, "Office 1 Superstore", OMV, "Orange Center", Orange.bg, "Usit Colours", в билетния център на НДК, в клуб "Строежа", в "Български пощи", "Вастелс България", на касата на зала "Арена Армеец", в магазини "Технополис", в книжарница "Бард", в книжарница "На спирката".

Сподели.