Награди на Българската филмова академия за 2013 г. – номинираните

Pinterest LinkedIn +

На 31 май 2013 г. в Дом на киното в София ще се състои церемонията по връчването на наградите на Българската филмова академия за 2012 г. Победителите ще бъдат излъчени измежду 10 пълнометражни игрални филма, 5 късометражни игрални филма, 2 телевизионни сериала, 2 телевизионни игрални филма (единият късометражен), 23 документални филма и 9 анимационни филма, излъчвани у нас в периода 01.01.2012 – 31.12.2012 г.

Церемонията ще бъде излъчена на живо по Канал 1 на БНТ от 18:30 ч., като вече е взето решение Наградата за цялостно творчество да бъде присъдена на легендарния български кинорежисьор Рангел Вълчанов.

През 2013 г. Българската филмова академия представлява за първи път от 2010 г. цялата кинематографична общност: Съюз на българските филмови дейци, Българска асоциация на кинорежисьорите, Асоциация на българските оператори, Сдружение на филмовите и телевизионните режисьори, Българска асоциация на филмовите, телевизионни и радио сценаристи, Българска асоциация на независимите художници аниматори "Пройко Пройков" и др.

Номинираните за Наградите на Българската филмова академия за 2013 г. 10 игрални пълнометражни филма са: "Аз съм ти", "Вяра, любов и уиски", Incognita, "Корпус за бързо реагиране", "Миграцията на паламуда", "Още една мечта", "Пистолет, куфар и три смърдящи варела", "Пъзел", "Цветът на хамелеона" и "Чужденецът".

Пълният списък с номинираните по категории може да бъде намерен тук>>

Сподели.