Надежда Ковачева спечели "Гласът на България", Георги Христов окуражи отпадналия Симеон Славев

Pinterest LinkedIn +

Надежда Ковачева от отбора на Миро е големият победител в десетия сезон на “Гласът на България” по bTV

18-годишната Надежда Ковачева от отбора на Миро е новият „глас на България“ за 2023 г. В изключително емоционалния и оспорван финал в неделя вечерта ученичката от Панагюрище се представи блестящо и категорично грабна сърцата на зрителите на bTV.

Наградата не е лека, но пък е много сладка и носи удовлетворение“, сподели с вълнение младата изпълнителка малко след като получи статуетката, а какво ще прави с паричната наградата от 50 хиляди лева тепърва ще реши.

По време на големия финал на живо Надежда Ковачева пребори сериозна конкуренция в лицето на останалите петима финалисти – Арканджело Д‘Анджело, Симеон Славев, Никола Янакиев, Елена Попова и Димитрина Германова. Шестимата дадоха старт на вечерта с наелектризиращо изпълнение на песента Let Me Entertain You, а след първия етап представиха вълшебен вариант на емблематичната българска песен „Хубава си, моя горо“. С нея участниците напомниха, че в празничния десети сезон на „Гласът на България“ заедно с треньорите си, с представители на Европейската комисия в България, на Югозападно държавно предприятие и с много доброволци засадиха специална Музикална гора в района на с. Железница.

В последния епизод на един от най-силните и вълнуващи сезони в историята на „Гласът на България“ Надежда пя в дует с прекрасната Маги Джанаварова и заедно изпълниха Listen на Бионсе. Победоносният ход на българо-мароканската Бионсе, както неведнъж наричаха Надежда по време на сезона заради корените и любовта й към световната звезда, продължи с екзотично и магично изпълнение на Desert Rose на Стинг. В третия, най-напрегнат и оспорван етап от финала, Надежда се изправи в последен вокален двубой срещу Димитрина Германова, а песента на Селин Дион „All by Myself“, избрана от зрителите на шоуто от Музикалната банка на сайта, й донесе голямата победа в „Гласът на България“.

По време на шоуто известният певец Георги Христов окуражи един от отпадналите на финала участници. Става въпрос за Симеон Славев от отбора на Мария Илиева, който откри последния за сезона концерт и заедно с Графа изпълни песента "Никой". Веднага след като 16-годишният участник отпадна, в официалния си профил във Фейсбук големият български изпълнител написа, че отпадането всъщност освобождава талантливия младеж от заробващи договори и му предвеща бляскаво музикално бъдеще. "Симеон Славев, бъдете щастлив, че отпаднахте на финала! И нямате загробващ договор! Дано! Вие имате собствен път! Следвайте го!!“. За съжаление, часове по-късно този пост беше изтрит от социалната мрежа, но високата оценка на голямата естрадна звезда безспорно е важна за бъдещето на един млад изпълнител. 

Формата за кандидатстване в единадесетия сезон на „Гласът на България“ е вече активна (https://glasat.btv.bg).

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.