Над 6000 пяха с Motley Crue в първата вечер от Калиакра Рок Фест 2009

Pinterest LinkedIn +

Първият ден от фестивала Калиакра Рок Фест 2009 стартира повече от успешно в град Каварна. Повече от 6000 фена на Motley Crue пяха заедно с глем рокерите на местния стадион "Калиакра".

Точно по график, малко след 20:00 часа на огромната сцена се качи Lauren Harris с музикантите си. Те изсвириха песни, които българската публика успя да чуе и през 2007 г., когато Lauren подгряваше концерта на групата на баща си Steve Harris - Iron Maiden - в София.

Тяхното изпълнение успя да раздвижи феновете, но на всички бе ясно, че гвоздеят на вечерта предстои съвсем скоро. 35 минути след като се качиха на сцената, Lauren Harris и групата й слязоха под аплодисментите на прогресивно нарастващата тълпа.


Lauren Harris и бандата й нажежиха атмосферата на стадион "Калиакра". Снимка: Avtora.com

Точно в 21:40 ч. на сцената стъпи, видимо в добра форма, една от най-провокативните групи в съвременната рок музика - Motley Crue. Vince Neil, Tommy Lee, Nikki Sixx и Mick Mars започнаха сета си с "Kickstart my heart", след което се изредиха класика след класика.

Многохилядната публика пееше с групата, която видимо се забавляваше и беше очарована от адекватното си посрещане в България. Самите Motley Crue не пропуснаха да припомнят, че имат нов албум, от който изсвириха двата сингъла "Saints of L.A" и "M.F. of the Year".


Motley Crue останаха видимо очаровани от българските рок фенове. Снимка: Avtora.com

Напълно тематично, огромната сцена бе украсена с обърнат светещ надпис "Los Angeles". Култовите рокери бяха възхитени от пеещата публика и цялостната добра организация на Жокер медиа и Община Каварна. Nikki Sixx не пропусна да благодари и на техническия екип на групата. Той обеща, че при следващото турне на Motley Crue, обезателно ще бъде включена дата и за България.

Последваха няколко лирични момента, които дадоха възможност на Tommy Lee да посвири на роял и да се позабавлява с публиката. Това прерастна в очакваните от всички класики "Girls, Girls, Girls" и "Dr. Feelgood". Почти час и двайсет минути след началото на сета си, Motley Crue благодариха на публиката и слязоха от сцената.


Мощен Harley Davidson ще спечели един от посетителите на Калиакра Рок Фест. Снимка: Avtora.com

На нея остана единствено Tommy Lee, който продължи да подхвърля шеговити реплики към феновете. Кратко, стегнато и мощно - Motley Crue оставиха силен отпечатък на тазгодишното издание на Калиакра Рок Фест 2009.

Сподели.