Над 250 отбора в Red Bull Soapbox Bulgaria

Pinterest LinkedIn +

Повече от 250 отбора заявиха своето участие в първото българско издание на култовото състезание Red Bull Soapbox. Срокът за записването изтича на 30 юни 2014 г., а този за изпращане на проектите е 7 юли 2014 г.

Кандидатите, които съчетаят оригиналност и практичност в едно, като отговорят на международните изисквания на Red Bull Soapbox, ще получат възможност да се състезават на 28 септември 2014 г. на бул. "Черни връх" в София. 

През годините количките са били както дубликати на действителни модели коли, така и всичко на четири колела, което може да роди въображението. Така че, възползвайте се от големия шанс – мечтайте, рисувайте, пробвайте!

Другият важен фактор за победа са хората от отбора – от тяхната изява и подкрепа зависи ускорението и задаването на правилна траектория още на старта, както и овациите на публиката. За да направят по-голямо впечатление, участниците често носят и скандални костюми, изиграват кратък скеч и дори създават своя музика за саундтрак на състезанието. Те трябва да притежават синхрон, обща синергия и ентусиазъм.

Ако вашият отбор покори публика и жури с визия, изпълнение и усмивки, то вие уцелвате десетката. Участниците могат още в писмата си да прибавят към скиците допълнителни материали (снимки, видео и т.н.), за да добие журито представа за характера на цялостното им представяне.

И все пак Red Bull Soapbox е преди всичко състезание. Затова колата, която първа премине финалната линия, ще бъде фаворит за първото място (моля, не забравяйте, в колата трябва да има шофьор над 18 г.). Но да финишираш първи не те прави автоматично победител. Скоростта не значи нищо без малко смелост, артистичност и оригиналност и много състезателен дух.

Red Bull Soapbox е съчетание от силни усещания, вдъхновение и странни идеи - свят на пристрастените към скоростта, на хората с бензин в кръвта, на тези, които влагат цялата си творческа енергия, за да пренапишат правилата на уличните състезания.

Очакваме одобрените състезателни екипи да оставят следа в историята на творчеството на безмоторни колички, спускайки се към финала със своята уникална "сапунерка". Дръжте се здраво! 

Страница на събитието във Facebook ТУК

Сподели.